3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν από την εφαρμογή A.I. στο επιχειρηματικό σας μοντέλο

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην παίζει ακόμη σημαντικό ρόλο στην εταιρεία σας, αλλά η A.I. και η μηχανική μάθηση μεταμορφώνουν γρήγορα το σύγχρονο επιχειρηματικό μας περιβάλλον.  Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν η εφαρμογή A.I. στην επιχείρησή σας είναι μια έξυπνη επένδυση ή ένα περιττό έξοδο. Ακολουθούν τρεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνει κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης πριν βουτήξει στον κόσμο της A.I.

 

  1. Πώς μπορεί η Α.Ι. να βελτιώσει την επιχείρησή μου;

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας όταν εξετάζετε την A.I. είναι ποια προβλήματα μπορούν να λυθούν με την τεχνολογία. Μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να χρησιμοποιήσει A.I. για να εμπορεύεται και να προτείνει συγκεκριμένα προϊόντα στους καταναλωτές με βάση τα δεδομένα τους, ενώ μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα μπορούσε να χρησιμοποιεί A.I. για να προβλέψει καλύτερα τις αλλαγές στην αγορά και να απομακρύνει τους πελάτες της από ριψοκίνδυνες επενδύσεις πριν να είναι πολύ αργά.

 

  1. Έχω τα σχετικά στοιχεία;

Αφού προσδιορίσετε πώς η A.I. τεχνολογία θα μπορούσε να βελτιώσει την επιχείρησή σας, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στα δεδομένα σας. Οποιοδήποτε είδος τεχνητής νοημοσύνης είναι τόσο καλό όσο τα δεδομένα από τα οποία μαθαίνει, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση σε πολλά και  ποιοτικά δεδομένα. Σύμφωνα με άρθρο του Dataversity του Φεβρουαρίου 2022, οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους ακόλουθους έξι παράγοντες για να καθορίσουν την ποιότητα των δεδομένων τους:

 

 

3: Πόσο θα κοστίσει η εφαρμογή A.I.;

Θα χρειαστεί να προσλάβετε κάποιον ειδικό τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσετε στη δημιουργία των αλγορίθμων που θα τρέξουν τα A.I  προγράμματά σας. Το να πείσετε έναν ειδικό  A.I. να ενταχθεί στην εταιρεία σας μπορεί να είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, καθώς οι γίγαντες του χώρου όπως η Google και η Meta είναι σε θέση να προσφέρουν μεγάλους προϋπολογισμούς για έργα μαζί με εύχρηστα οφέλη. Θα πρέπει επίσης να είστε βέβαιοι ότι έχετε τον προϋπολογισμό για να εφαρμόσετε μια δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία.

 

Οι δυνατότητες χρήσης A.I. στην επιχείρησή σας μπορεί να φαίνεται ατελείωτη, αλλά με λίγη κριτική σκέψη, μπορείτε να καθορίσετε τη δική σας καλύτερη πορεία προς τα εμπρός με αυτήν τη συναρπαστική τεχνολογία.

Exit mobile version