36 εκατομμύρια ευρώ “σήκωσε” η startup εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Volta Medical

Η καινοτομία στην ιατρική και την υγειονομική περίθαλψη προβλέπεται να αποτελέσει βασικό τομέα ανάπτυξης φέτος. Είναι ένας τομέας της αγοράς που διαμορφώνει ενεργά τη ζωή των ανθρώπων και έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις ζωές προς το καλύτερο – επηρεάζοντας θετικά τους ανθρώπους όλων των καταβολών σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Με έδρα τη Μασσαλία, η Volta Medical είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση ιατρικής τεχνολογίας με αποστολή τη βελτίωση των θεραπευτικών επιλογών για τις πολύπλοκες καρδιακές αρρυθμίες – όπως η κολπική μαρμαρυγή. Η νεοφυής επιχείρηση μόλις συγκέντρωσε νέα χρηματοδότηση και τώρα πρόκειται να επεκταθεί.

 

Η χρηματοδότηση

 

Η ομάδα της Volta Medical, που ιδρύθηκε το 2016, αναπτύσσει λύσεις τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να βοηθήσει τους ιατρούς ηλεκτροφυσιολόγους στη θεραπεία σύνθετων καρδιακών αρρυθμιών, όπως η κολπική μαρμαρυγή (ΚΜ).

 

Το κορυφαίο προϊόν της εταιρείας, το VOLTA VX1, είναι ένα από τα πρώτα εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα λογισμικού υποστήριξης αποφάσεων με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να καθοδηγήσουν τον εντοπισμό και τον σχολιασμό σε πραγματικό χρόνο μοναδικών ανωμαλιών σε τρισδιάστατους ανατομικούς και ηλεκτρικούς χάρτες της καρδιάς.  Αυτή η τεχνολογία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε βελτιστοποιημένες διαδικασίες κατάλυσης με καθετήρα για σύνθετες αρρυθμίες, συμπεριλαμβανομένης της επίμονης AF.

 

Παράλληλα με την ανακοίνωση της χρηματοδότησης, η εταιρεία διόρισε νέο οικονομικό διευθυντή, τον John Slump, καθώς αυξάνει τα σχέδια επέκτασης.

 

Η startup ιδρύθηκε από τρεις γιατρούς και έναν επιστήμονα δεδομένων το 2016 στη Μασσαλία, με στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης των καρδιακών αρρυθμιών και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών, με την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων αιχμής.

 

Η χρηματοδότηση θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων προϊόντων, στην υποστήριξη πρόσθετων κλινικών δοκιμών, στην προετοιμασία για την εμπορική διάθεση σε πλήρη κλίμακα στις ΗΠΑ και στην επιδίωξη περαιτέρω κανονιστικών εγκρίσεων.

Exit mobile version