5 από τις καλύτερες ταινίες για επιχειρήσεις και startups που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix

Ψάχνετε για μερικές συναρπαστικές επιχειρηματικές ταινίες που θα σας εμπνεύσουν και θα σας διασκεδάσουν; Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε 5 από τις καλύτερες ταινίες για επιχειρήσεις και νεοφυείς επιχειρήσεις που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή στο Netflix. Από βιογραφικές ταινίες έως μυθοπλαστικές αφηγήσεις πραγματικών γεγονότων, αυτές οι ταινίες προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προοπτικών σχετικά με το τι χρειάζεται για να πετύχετε στον κόσμο των επιχειρήσεων.

 

The Founder

Ένα αμερικανικό βιογραφικό δράμα για τον Ray Kroc, τον άνθρωπο που μετέτρεψε τα McDonald’s από μια μικρή οικογενειακή αλυσίδα χάμπουργκερ σε μια παγκόσμια αυτοκρατορία fast food. Η ταινία παρακολουθεί την πρώιμη ιστορία των McDonald’s, ξεκινώντας από την ιστορία των αρχικών ιδρυτών, των αδελφών Richard και Maurice McDonald, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα επαναστατικό σύστημα γρήγορου φαγητού τη δεκαετία του 1950. Στη συνέχεια παρακολουθεί την εμπλοκή του Kroc, ενός πλανόδιου πωλητή που είδε τις δυνατότητες του συστήματος McDonald’s και έπεισε τους αδελφούς να του επιτρέψουν να κάνει franchise στα εστιατόριά τους. Ο Kroc ανέλαβε τελικά την εταιρεία και την επέκτεινε σε μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά με κόστος τη σχέση του με τους αδελφούς McDonald και την προσωπική του ακεραιότητα.

 

The Social Network

Αυτή η ταινία αφηγείται την ιστορία της δημιουργίας του Facebook και τις νομικές διαμάχες που ακολούθησαν αφού ο συνιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατηγορήθηκε ότι έκλεψε την ιδέα από τους πρώην συμμαθητές του. Η ταινία παρακολουθεί τον Zuckerberg (τον οποίο υποδύεται ο Jesse Eisenberg) καθώς δημιουργεί το Facebook το 2004, ενώ σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Η ταινία διερευνά επίσης τις νομικές διαμάχες που προέκυψαν μεταξύ του Ζούκερμπεργκ και των πρώην συνεργατών και φίλων του, του Eduardo Saverin (τον υποδύεται ο Andrew Garfield) και των διδύμων Winklevoss (τους υποδύονται οι Armie Hammer και Josh Pence). Το “The Social Network” έλαβε ευρεία κριτική αποδοχή και αποτέλεσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Προτάθηκε για πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων οκτώ βραβείων Όσκαρ, και κέρδισε τρία, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

 

Jobs

Μια βιογραφική δραματική ταινία στην οποία ο Ashton Kutcher υποδύεται τον Steve Jobs, τον συνιδρυτή της Apple Inc., και περιγράφει τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, από τις μέρες που εγκατέλειψε το κολέγιο μέχρι την παρουσίαση του υπολογιστή Macintosh το 1984. Η ταινία παρακολουθεί τον Jobs καθώς συνιδρύει την Apple μαζί με τον Steve Wozniak (τον υποδύεται ο Josh Gad) και εμπλέκεται στην επανάσταση των προσωπικών υπολογιστών στις δεκαετίες του 1970 και 1980. Διερευνά επίσης τις σχέσεις του με πρόσωπα-κλειδιά στη ζωή του, όπως ο επιχειρηματικός του συνεργάτης, η οικογένειά του και οι συνάδελφοί του στην Apple. Το “Jobs” έλαβε ανάμεικτες κριτικές κατά την κυκλοφορία του και ήταν μια εμπορική απογοήτευση. Ωστόσο, η ερμηνεία του Άστον Κάτσερ ως Στιβ Τζομπς έλαβε κάποιους επαίνους από τους κριτικούς.

 

Joy

Αμερικανική βιογραφική κωμωδία-δράμα για την Joy Mangano, μια αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχο που εφηύρε την Miracle Mop. Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή της Τζόι από την παιδική της ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή της, καθώς αγωνίζεται να ξεπεράσει διάφορες προκλήσεις και αναποδιές για να επιτύχει την επιτυχία και να χτίσει μια επιχειρηματική αυτοκρατορία. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης ο Robert De Niro ως ο πατέρας της Joy, Edgar, και ο Bradley Cooper ως Neil Walker, ένα αγωνιζόμενο στέλεχος που βοηθάει την Joy να ξεκινήσει την επιχείρησή της. Η ταινία “Joy” είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία της Joy Mangano, η οποία έγινε επιτυχημένη επιχειρηματίας παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε πολλά εμπόδια και προκλήσεις. Η ταινία γνώρισε εμπορική και κριτική επιτυχία κατά την κυκλοφορία της, ενώ η Τζένιφερ Λόρενς έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Τζόι.

 

The Great Hack

Ένα ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο Cambridge Analytica, κατά το οποίο η εταιρεία πολιτικών συμβούλων συνέλεξε τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή τους και τα χρησιμοποίησε για να επηρεάσει πολιτικές εκστρατείες σε όλο τον κόσμο. Το ντοκιμαντέρ διερευνά τον αντίκτυπο του σκανδάλου στην πολιτική, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τον ρόλο της τεχνολογίας στην κοινωνία και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με βασικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην ιστορία, συμπεριλαμβανομένων πρώην εργαζομένων της Cambridge Analytica, πληροφοριοδοτών και δημοσιογράφων. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τους Karim Amer και Jehane Noujaim και κυκλοφόρησε στο Netflix τον Ιούλιο του 2019. Έλαβε γενικά θετικές κριτικές από τους κριτικούς και ήταν υποψήφια για πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου Primetime Emmy για εξαιρετικό ντοκιμαντέρ ή ειδικό αφιέρωμα μη μυθοπλασίας.

Exit mobile version