53 εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε η Byrd για να εξομαλύνει το ηλεκτρονικό εμπόριο

Στη σημερινή κοινωνία, επηρεαζόμαστε όλο και περισσότερο από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Με στόχο την ομαλότερης λειτουργία του ηλεκτρονικού εμπορίου, η byrd μόλις συγκέντρωσε πάνω από 53 εκατομμύρια ευρώ σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Cambridge Capital, με τη συμμετοχή της Speedinvest, της Mouro Capital, της Elevator Ventures και άλλων υφιστάμενων μετόχων.

Με έδρα τη Βιέννη, η byrd λειτουργεί ένα εικονικό δίκτυο για την παροχή υπηρεσιών διεκπεραίωσης παραγγελιών σε διαδικτυακούς λιανοπωλητές σε όλη την Ευρώπη μέσω της ιδιόκτητης πλατφόρμας λογισμικού της. Συνδυάζοντας διάφορα OMS (Order Management Systems) με το ιδιόκτητο WMS (Warehouse Management System), η startup συνδέει περισσότερους από 350 διαδικτυακούς λιανοπωλητές και εταιρίες D2C με κέντρα διεκπεραίωσης και υπηρεσίες αποστολής σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει ότι η byrd διευκολύνει την διεκπεραίωση των δεμάτων, τροφοδοτώντας αυτή την υψηλή ζήτηση για αποτελεσματικές υπηρεσίες παράδοσης, χωρίς να αγγίζει ούτε ένα δέμα.

Ο Alexander Leichter, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της byrd, εξήγησε: «Οι λιανοπωλητές ηλεκτρονικού εμπορίου πιέζονται όλο και περισσότερο από τους καταναλωτές να παραδίδουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, χωρίς να χρεώνουν τα έξοδα αποστολής. Ταυτόχρονα, η παγκόσμια κρίση εφοδιαστικής αλυσίδας ασκεί αυξανόμενη πίεση στα περιθώρια κέρδους και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα παράδοσης. Αυτό σημαίνει ότι οι έμποροι λιανικής πρέπει να αναζητήσουν κλιμακούμενες υπηρεσίες διεκπεραίωσης που να καλύπτουν τις βασικές αγορές τους παγκοσμίως».

 

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της παρουσίας της byrd στις υπάρχουσες αγορές επεκτείνοντας τις τοπικές ομάδες και θα επιτρέψουν στην byrd να κυκλοφορήσει στη Σουηδία, τη Δανία και την Πολωνία αργότερα φέτος. Αυτό θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο συνδεδεμένο και ανεξάρτητο δίκτυο διεκπεραίωσης ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη, με περισσότερες από 30 τοποθεσίες αποθήκης σε 10 ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Matt Smalley, Διευθυντής στην Cambridge Capital, ο οποίος εντάσσεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της byrd, πρόσθεσε: «Η byrd είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες που έχουμε δει, σε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι η ισχυρότερη οικονομική μονάδα στον κλάδο.  Η ευρεία κάλυψη της byrd στην ευρωπαϊκή αγορά, η εξαιρετική δυναμική των πελατών και η απόλυτη ικανοποίηση τόσο από τους εμπόρους λιανικής όσο και από τους συνεργάτες της αποθήκης μας επηρέασαν αμέσως».

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει επίσης την ανάπτυξη τεχνολογίας με νέα χαρακτηριστικά που πρόκειται να προστεθούν, αυξάνοντας την αξία που παρέχει στην ολοένα αυξανόμενη πελατειακή της βάση. Η byrd θα υποστηρίξει επίσης το πρόγραμμα Seller Fulfilled Prime της Amazon, επιτρέποντάς της να αξιοποιήσει τη μεγάλη αγορά επιτυχημένων πωλητών Amazon που αναζητούν μια εναλλακτική λύση στο FBA. Επιπλέον, η byrd επεκτείνει τις B2B δυνατότητές της σε ολόκληρο το δίκτυο. Η εταιρεία θα επενδύσει επίσης σημαντικούς πόρους σε νέες ενοποιήσεις με πρόσθετα συστήματα καταστημάτων, συστήματα ERP και άλλο λογισμικό διαχείρισης παραγγελιών, όπως το Xentral για τη γερμανική αγορά και το PrestaShop για τη Γαλλία.

 

Μέχρι το τέλος του 2022, η byrd αναμένει να απασχολεί 400 υπαλλήλους σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, με γραφεία στο Βερολίνο, τη Βιέννη, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βαρκελώνη και το Μιλάνο.

Exit mobile version