5,8 εκατομμύρια δολάρια στην κορεατική startup αυτόνομης ναυτιλίας από την SoftBank Ventures Asia

Η SoftBank Ventures Asia, του Ομίλου SoftBank του Ιάπωνα δισεκατομμυριούχου Masayoshi Son, ηγήθηκε ενός κύκλου 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων στη νοτιοκορεατική startup αυτόνομης πλοήγησης Seadronix, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότησή της μέχρι σήμερα σε 8,3 εκατομμύρια δολάρια.

 

Η Seadronix ιδρύθηκε το 2015 και αναπτύσσει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τα φορτηγά πλοία να πλοηγούνται με ελάχιστη συμμετοχή από ναυτικούς, παρόμοια με εκείνη των αυτόνομων αυτοκίνητων. Τα δύο κύρια προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν ένα σύστημα παρακολούθησης που βοηθά τα μεγάλα πλοία να ελλιμενίζονται στις αποβάθρες και ένα ξεχωριστό σύστημα παρακολούθησης για να βοηθά τα σκάφη να πλοηγούνται σε ανοιχτά ύδατα, που λειτουργεί επί του παρόντος σε τέσσερα λιμάνια σε όλη την Κορέα.

 

«Η αποστολή μας είναι να είμαστε μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που διασφαλίζει την ασφάλεια και την περιβαλλοντική προστασία του ωκεανού», δήλωσε ο Byeolteo Park, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Seadronix. «Με αυτήν τη χρηματοδότηση, ελπίζουμε να προσλάβουμε περισσότερα ταλέντα στην τεχνητή νοημοσύνη, τη σύντηξη αισθητήρων και την πλοήγηση και να επιταχύνουμε το σχέδιο διείσδυσης στην παγκόσμια αγορά».

 

Τα ιδιόκτητα συστήματα της Seadronix θα μπορούσαν να επιλύσουν το 75% των θαλάσσιων ατυχημάτων που προέρχονται από «ανθρώπινα λάθη και περιβαλλοντικά ζητήματα», όπως διαρροές διοξειδίου του άνθρακα που μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρες εκρήξεις, σύμφωνα με την startup.

 

Η αυτόνομη ναυτιλιακή βιομηχανία στην Ασία έχει δει ένα κύμα επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, που συνδυάζεται με μια παγκόσμια ώθηση προς τις «εξυπνότερες» αυτόνομες μεταφορές. Η Toyota AI Ventures, για παράδειγμα, ξεκίνησε ένα fund 100 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019 για την αυτόνομη κινητικότητα, καλύπτοντας τη ναυτιλιακή βιομηχανία με μια επένδυση στην Sea Machines με έδρα τη Βοστώνη.

 

Τον περασμένο Αύγουστο, η BCG Digital Ventures, επένδυσε σε τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας με έδρα τη Σιγκαπούρη. Η Quest Ventures, που επίσης εδρεύει στην πόλη-κράτος, ξεκίνησε ένα fund  ναυτιλιακής τεχνολογίας 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, σε συνεργασία με τη ShipsFocus που εδρεύει στη Σιγκαπούρη.

 

Exit mobile version