6 φράσεις που δεν λένε ποτέ οι επιτυχημένοι άνθρωποι

Οι σκέψεις σας και ο τρόπος που τις εκφράζετε έχουν μεγαλύτερη ισχύ απ’ ό,τι νομίζετε. Αυτά που λέτε δεν χαρακτηρίζουν μόνο τον τρόπο που σκέφτεστε και ενεργείτε, αλλά και τον τρόπο που σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Ένα σχόλιο που εσείς μπορεί να θεωρήσετε ασήμαντο, μπορεί να καθορίσει ολόκληρη την ημέρα σας – ακόμα και την καριέρα σας – χωρίς καν να το καταλάβετε.

Οι παρακάτω 6 φράσεις μπορούν πολύ εύκολα να υπονομεύσουν την επιτυχία ενός επαγγελματία, γι’ αυτό και δεν θα τις ακούσετε ποτέ από επιτυχημένους ανθρώπους.

“Σήμερα όλα μου πάνε στραβά”

Το να πιστεύετε ότι όλα πάνε στραβά και ότι ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον σας, σίγουρα, δεν συμβάλλει στην επιτυχία σας. Η πίστη στην κακοτυχία σας κάνει να εστιάζετε σε καθετί αρνητικό. Προσπαθήστε να αντιμετωπίζετε τις αντιξοότητες σαν δοκιμασίες, δείτε τις με αντικειμενικό μάτι και ενεργήστε ανάλογα. Δεν είναι κακοτυχία, είναι απλά κάτι που προέκυψε και που μπορείτε να αντιμετωπίσετε.

“Δεν είναι δική μου ευθύνη”

Τα πάντα είναι δική σας ευθύνη… και αυτό είναι καλό. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οτιδήποτε συμβαίνει στην επιχείρησή τους σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με μία δική τους ενέργεια: Μία κακή επιλογή υπαλλήλου, μία ελλιπής έρευνα, ένα πρόβλημα που δεν προέβλεψαν… Το πρόβλημα είναι δικό σας, συνεπώς η λύση βρίσκεται στα δικά σας χέρια.

“Θα προσπαθήσω”

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αποφασίζουν τι θα κάνουν, και το κάνουν. Δεν προσπαθούν. Όταν δεσμεύεστε να κάνετε κάτι, το καταφέρνετε. Όταν λέτε ότι “θα προσπαθήσετε” να κάνετε κάτι, σημαίνει ότι δεν είναι προτεραιότητα για εσάς, συνεπώς είναι καλύτερα να πείτε απλά ότι δεν θα το κάνετε.

“Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει”

Το να “περιμένετε να δείτε τι θα γίνει” σπανίως αποδεικνύεται σωστή στρατηγική. Αντί να περιμένετε, προβλέψτε τι θα γίνει και προετοιμαστείτε για κάθε πιθανό σενάριο. Βρείτε τον τρόπο να πετύχετε, ό,τι κι αν συμβεί για να έχετε τον έλεγχο κι έναν ενεργό ρόλο στην επιτυχία σας.

“Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να πετύχει”

Αν πιάσετε τον εαυτό σας να απορρίπτει τις ιδέες των άλλων, αναρωτηθείτε γιατί το κάνετε. Πιθανότατα οφείλεται στην ανασφάλειά σας επειδή μπορεί να σκέφτηκαν κάτι που θα έπρεπε να είχατε σκεφτεί εσείς πρώτος. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι διατηρούν το μυαλό τους ανοικτό σε κάθε πιθανότητα, όσο αδύνατη κι αν φαίνεται. Και αν, τελικά, δεν εξελιχθεί όπως θα ήθελαν, σίγουρα δεν λένε “σου το είχα πει”.

“Είναι άδικο”

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι ήρωες στη ζωή τους, όχι θύματα. Αν και αναγνωρίζουν την ύπαρξη “άδικων” καταστάσεων, προτιμούν να βρίσκουν τρόπους να τις ξεπερνούν αντί να παραπονιούνται. Το να ισχυρίζεστε ότι κάτι είναι άδικο, δεν σας οδηγεί πουθενά.

Οι λέξεις σας γίνονται πράξεις, και οι πράξεις σας καθορίζουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας. Δώστε βάση στις εκφράσεις που χρησιμοποιείτε καθημερινά και αποφύγετε αυτές που θα επηρεάσουν αρνητικά τα σχέδιά σας.

Exit mobile version