7,49 εκατομμύρια ευρώ συγκέντρωσε η startup nilo.health για να σπάσει τα εμπόδια στο χώρο εργασίας

Η ψυχική υγεία και η ευημερία στον εργασιακό χώρο αναγνωρίζονται ολοένα και περισσότερο. Όλο και περισσότερες εταιρείες αρχίζουν να παίρνουν στα σοβαρά την ευημερία των εργαζομένων και να ενσωματώνουν διαδικασίες για τη φροντίδα του προσωπικού, τα υποστηρικτικά εργασιακά περιβάλλοντα και την προώθηση της ψυχικής ευημερίας. Η ψυχική υγεία εξακολουθεί να είναι ένα θέμα ταμπού και πολλοί εργαζόμενοι βρίσκουν διαφορετικά εμπόδια όταν πρόκειται να ανοιχτούν σχετικά με την ψυχική τους υγεία στην εργασία.

 

Συμβάλλοντας στην άρση αυτών των φραγμών, η γερμανική startup nilo.health προσφέρει μια πλατφόρμα υποστήριξης ψυχικής ευεξίας για ολόκληρο το εργατικό δυναμικό. Παρέχει θεραπευτές και ψηφιακό περιεχόμενο συγκεντρωμένα σε ένα μέρος. Ως μέρος της αποστολής για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας στο χώρο εργασίας, η εταιρεία με έδρα το Βερολίνο και το Μόναχο μόλις έλαβε περίπου 7,49 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ο γύρος εκκίνησης ηγήθηκε από την Speedinvest, με τη συμμετοχή των PROfounders Capital, Vorwerk Ventures και Atlantic Labs αλλά και αγγέλων επενδυτών όπως οι Thomas Buberl, Hanno Renner, Jonas Rieke, Oliver Manojlovic και Michael Wax.

 

Η nilo.health, ιδρύθηκε το 2019 από την Ines Räth, την Catalina Turlea και τον Jonas Keil, καθιστά την υψηλής ποιότητας υποστήριξη ψυχικής υγείας εύκολα προσβάσιμη σε όλους, ώστε να μπορούν οι εργοδότες να προσφέρουν αποτελεσματικά υπηρεσίες ψυχικής υγείας ως benefit  της εταιρείας. Η πλατφόρμα επιτρέπει διαπροσωπικές συμβουλευτικές συνεδρίες και ψηφιακή εκπαίδευση βασισμένη σε στοιχεία και εργαλεία για προληπτική βελτίωση της ψυχικής ευημερίας των εργαζομένων. Επί του παρόντος, η ομάδα εξυπηρετεί περισσότερους από 120 πελάτες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των TIER Mobility, Westwing, Scholz & Friends και Altium.

 

Ο Jonas Keil, συνιδρυτής του nilo.health είπε: «Όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα σωματικής υγείας κάποια στιγμή στη ζωή μας με τη μορφή ασθένειας ή τραυματισμών. Το ίδιο ισχύει και για την ψυχική μας υγεία. Ωστόσο, δεν είναι αποδεκτό να μιλάνε οι άνθρωποι γι’ αυτό. Το τρέχον σύστημα καθιστά την πρόληψη δύσκολη και τη λήψη θεραπείας εξαιρετικά δύσκολη. Στόχος μας είναι να αφαιρέσουμε το στίγμα και να δώσουμε στους ανθρώπους ακριβώς την υποστήριξη που χρειάζονται για να δουλέψουν στις προκλήσεις τους».

 

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της προσφοράς της πλατφόρμας – για παράδειγμα, μεταβαίνοντας από 22 γλώσσες σε περισσότερες από 40. Όλα αποτελούν μέρος του να γίνει η υποστήριξη ψυχικής ευεξίας πιο προσιτή και διαθέσιμη.

 

Ο Mathias Ockenfels, συνεργάτης της Speedinvest, πρόσθεσε: «Οι εταιρείες πρέπει να αντιδρούν στις συνεχώς αυξανόμενες απουσίες και κόστη που σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Με την ολιστική και προληπτική προσέγγισή της στην ψυχική υγεία, η startup βοηθά τις εταιρείες να δημιουργήσουν ισχυρότερο, πιο ανθεκτικό εργατικό δυναμικό».

Exit mobile version