9 εκ. ευρώ απέσπασε η Helios για μια νέα προσέγγιση για την προστασία του πλανήτη

Έχοντας δημιουργήσει μία από τις πρώτες ψηφιακές οικολογικές τράπεζες, η Helios συγκέντρωσε πρόσφατα 9 εκατομμύρια ευρώ σε έναν πρώτο γύρο. Η γαλλική fintech συνδυάζει τις τραπεζικές συναλλαγές με την αποτελεσματική δράση για το κλίμα και πρωτοπορεί σε μια νέα προσέγγιση για την προστασία του πλανήτη.

 

Η νέα χρηματοδότηση έγινε από τον Racine με τη συμμετοχή του Raise Seed for Good funds. Angel investors, συμπεριλαμβανομένου του Hugues Le Bret, ιδρυτή της Nickel, και της C-suite πολλών startups όπως η Malt, η Swile, η Meero ή η Blissim (πρώην Birchbox) συμμετείχαν επίσης στον γύρο.

 

Έχοντας ως αποστολή να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη, η Helios δημιουργήθηκε το 2020 από τη Maeva Courtois και την Julia Ménayas ως μια νέα βιώσιμη και οικολογική τραπεζική λύση, που επιτρέπει περιβαλλοντικές επενδύσεις. Στην Helios, ούτε ένα ευρώ δεν χρηματοδοτεί βιομηχανίες που ρυπαίνουν, όπως το πετρέλαιο ή ο άνθρακας. Αντίθετα, υποστηρίζει μόνο φιλικά προς το περιβάλλον επενδυτικά έργα από το πρώτο ευρώ. Σε αντίθεση με τις συμβατικές τράπεζες, η Helios διασφαλίζει πλήρη διαφάνεια ως προς τον προορισμό της χρηματοδότησης.

 

Από την έναρξή της, πριν από ένα χρόνο, η Helios έγινε ο πρώτος παίκτης που τοποθετήθηκε στην αγορά οικολογικής τραπεζικής με μια κοινότητα 50.000 ατόμων και σχεδόν 40 εκατομμύρια ευρώ συναλλαγών στους λογαριασμούς της. Όσον αφορά τον αντίκτυπο, έχουν αποφευχθεί περίπου 20 χιλιάδες τόνοι CO2 και έχει επενδυθεί 1 εκατομμύριο ευρώ στην οικολογική μετάβαση – τα περιθώρια επιπτώσεων σε αυτή τη νέα προσέγγιση στον τραπεζικό τομέα είναι εντυπωσιακά.

 

Η ενίσχυση της χρηματοδότησης φέρνει την εταιρεία ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει η κορυφαία βιώσιμη τράπεζα στην Ευρώπη. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερα από 20 ταλέντα φέτος, σε θέσεις μάρκετινγκ, ανάπτυξης κινητών τηλεφώνων και δεδομένων.

 

Εκτός από τα υπάρχοντα προϊόντα η Helios λανσάρει ένα νέο τραπεζικό προϊόν: έναν βιώσιμο λογαριασμό ταμιευτηρίου με πληθώρα χρηστών. 100% διαφανής με πλήρη αποκάλυψη των επενδύσεων που πραγματοποιούνται, αυτός ο λογαριασμός ταμιευτηρίου επιτρέπει στους χρήστες να χρηματοδοτούν την οικολογική μετάβαση από το πρώτο ευρώ που έχουν καταθέσει στον λογαριασμό τους. Η Helios στοχεύει να προσεγγίσει 100.000 πελάτες και να επενδύσει 30 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2023.

 

Exit mobile version