Η Aidoc συγκεντρώνει 110 εκατομμύρια δολάρια για λύσεις τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας

Η Πλατφόρμα Φροντίδας Τεχνητής Νοημοσύνης της ισραηλινής startup λειτουργεί ως ένα έξυπνο στρώμα πάνω από τα νοσοκομειακά συστήματα πληροφορικής, προσφέροντας στους γιατρούς μια κεντρική πλατφόρμα για την αντιμετώπιση όλων των σημείων φροντίδας σε όλο το σύστημα υγείας

Η Aidoc, η οποία αναπτύσσει λύσεις τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας, ανακοίνωσε την Πέμπτη μια επένδυση 110 εκατομμυρίων δολαρίων του χρηματοδοτικού γύρου της σειράς D, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότησή της στα 250 εκατομμύρια δολάρια. Ο χρηματοδοτικός γύρος συνδιοργανώθηκε από τους παγκόσμιους επενδυτές ανάπτυξης TCV και Alpha Intelligence Capital (AIC), με τη συμμετοχή του CDIB Capital, συνεπενδυτή της AIC. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε την αποτίμησή της στον χρηματοδοτικό γύρο ή αν έχει επιτύχει το startup status «μονόκερος». «Συγκεντρώσαμε χρήματα σε πολύ υψηλή αποτίμηση, ειδικά στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς», είπε ο Elad Walach, Διευθύνων Σύμβουλος της Aidoc, στην Calcalist την κορυφαία χρηματοοικονομική εφημερίδα του Ισραήλ.

 

Η Πλατφόρμα Φροντίδας Τεχνητής Νοημοσύνης λειτουργεί ως ένα έξυπνο στρώμα πάνω από τα νοσοκομειακά συστήματα πληροφορικής, προσφέροντας στους γιατρούς μια κεντρική πλατφόρμα για την αντιμετώπιση όλων των σημείων φροντίδας σε όλο το σύστημα υγείας. Η πλατφόρμα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες που προέρχονται από δεδομένα απεικόνισης, ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία και άλλες κλινικές πηγές. Κατά συνέπεια, οι γιατροί έχουν τη δυνατότητα να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην επαφή με τους ασθενείς, να αφοσιώνονται στην πρόληψη και να παρέχουν θεραπεία υψηλότερης ποιότητας.

 

Η πλατφόρμα του Aidoc χρησιμοποιείται επί του παρόντος από περισσότερα από 1.000 νοσοκομεία και κέντρα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τα κορυφαία νοσοκομεία του Ισραήλ.

Η Aidoc ιδρύθηκε το 2016 από τον CEO της Elad Walach, τον CTO Michael Braginsky και τον Αντιπρόεδρο Ε&Α και CISO Guy Reiner, και οι τρεις απόφοιτοι του προγράμματος Talpiot του IDF.

«Δεν είναι μια απλή στιγμή για να μαζέψουμε χρήματα, αλλά αυτό που μας βοήθησε είναι ότι ο τομέας της υγείας παραμένει σταθερός σε περιόδους όπως αυτή, επειδή χρειάζεται υγειονομική περίθαλψη και σε περιόδους κρίσης, καθώς και ότι οι επενδυτές μας σκέφτονται μακροπρόθεσμα και στηρίζουν επιχειρήσεις που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο», είπε ο Walach στο Calcalist.

Exit mobile version