Από τη φάρμα στο Forbes: Η ιστορία της πλουσιότερης αυτοδημιούργητης γυναίκας

Η Diane Hendricks δεν κληρονόμησε μια περιουσία. Μεγάλωσε σε μια φάρμα στο Ουισκόνσιν και έμαθε από παιδί τη σκληρή δουλειά που τελικά την βοήθησε να δημιουργήσει μια επιχειρηματική αυτοκρατορία.

Με περιουσία 11,6 δισ. δολαρίων, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες των ΗΠΑ για πέμπτη συνεχή χρονιά. Η περιουσία της προκύπτει κυρίως από την ABC Supply, μια εταιρεία δομικών υλικών που έχτισε με τον εκλιπόντα σύζυγό της το 1982. Αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος της εταιρείας.

Το 2017, η Hendricks είχε πει στο Forbes ότι βλέποντας τους γονείς της να διευθύνουν τη φάρμα 24 ώρες το 24ωρο, έμαθε τη σκληρή δουλειά. Και το μάθημα αυτό της φάνηκε χρήσιμο από μικρή ηλικία: Έμεινε έγκυος στα 17 της και έπρεπε να κάνει την τελευταία της χρονιά στο λύκειο από το σπίτι. Σε ηλικία 21 ετών, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον άντρα που είχε ερωτευτεί ως μαθήτρια και πλέον, ως μητέρα μόνη με ένα παιδί, άρχισε να κάνει διάφορες δουλειές, πριν να ασχοληθεί με το real estate.

«Η μητρότητα μπήκε στη μέση πολύ σύντομα και μεγάλωσα πολύ γρήγορα», λέει η Hendricks. «Δεν με εμπόδισε από το να θέλω να φτάσω στο όνειρό μου. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι συγκεντρώθηκα ακόμη περισσότερο σε αυτό που ήθελα να πετύχω».

Μερικά από τα όνειρά της ήταν απλά, όπως είπε η Hendricks: Να μετακομίσει σε μια πόλη και να φοράει κοστούμι στη δουλειά κάθε μέρα. Αυτά τα όνειρα άλλαξαν αφότου γνώρισε και παντρεύτηκε τον εργολάβο σκεπών Ken Hendricks τη δεκαετία του 1970. Μαζί, το ζευγάρι συνδύασε τα ταλέντα του και ίδρυσε την ABC Supply στο Ουισκόνσιν.

Από τότε που πέθανε ο σύζυγός της το 2007, η Hendricks διοικεί την ABC Supply μόνη της. Η εταιρεία έχει πλέον περισσότερα από 840 καταστήματα και είναι η 23η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Forbes. Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει κάνει 18 εξαγορές.

Όμως η επιτυχία της Hendricks δεν ήρθε χωρίς δυσκολίες. Το 2016, την πρώτη χρονιά που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Forbes, η εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel έγραψε ότι «δεν είχε πληρώσει ούτε μια δεκάρα σε φόρο εισοδήματος στην πολιτεία από το 2012 έως το 2014».

Αυτό δεν είναι απαραίτητα παράνομο, καθώς ο φορολογικός διευθυντής της ABC Supply Scott Bianchini εξηγεί ότι η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε το φορολογικό καθεστώς για να μειώσει τους φόρους της.

Το 2017, η Hendricks άνοιξε ένα κέντρο σταδιοδρομίας, το οποίο φιλοξενεί εργαστήρια για τη διδασκαλία δεξιοτήτων σε μαθητές γυμνασίου και γυμνασίου, για να τους φέρει σε επαφή με το coding ή τις κατασκευές. Όπως η ίδια είπε στο Forbes, το πρόγραμμα στοχεύει να δείξει στους εφήβους την «αξία μιας δουλειάς».

«Τα παιδιά λένε: «Ουάου, έτσι λειτουργεί ένας συγκολλητής;» είπε. «Μπορούν να πάνε σε επαγγελματική σχολή και να γίνουν συγκολλητές και να βγάζουν 50.000 δολάρια το χρόνο. Αυτές είναι καλές δουλειές. Πραγματικά καλές δουλειές», λέει η Hendricks.

Πηγή: moneyreview.gr

Exit mobile version