AU10TIX:  Σε διαπραγματεύσεις για την πώλησή της για πάνω από 1 δις. Δολάρια

Οι αδελφοί Ron και Gil Atzmon, οι οποίοι κατέχουν μερίδιο 70% στην ισραηλινή startup αυτοματοποιημένης επαλήθευσης ταυτότητας AU10TIX, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση των μετοχών τους στην εταιρία αξίας  1,1-1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η AU10TIX, που ιδρύθηκε το 2010, έχει αναπτύξει τεχνολογία νοημοσύνης ταυτότητας με στόχο να μειώσει τα φαινόμενα εξαπάτησης μέσω της επαλήθευσης ψηφιακών ταυτοτήτων.

 

Πολλά funds πιστεύεται ότι ενδιαφέρονται για την απόκτηση της AU10TIX, με τη συμφωνία να εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 300-750 εκατομμυρίων δολαρίων, ανάλογα με το μερίδιο που θα αγοραστεί τελικά από τους Atzmons. Το ταμείο TPG κατέχει επί του παρόντος μερίδιο 7,5% στην εταιρεία με την Oak HC/FT να κατέχει το 3% των μετοχών της εταιρείας. Και τα δύο funds αναμένεται επίσης να πουλήσουν τις συμμετοχές τους μαζί με τους Atzmons.

 

Οι πληροφορίες ότι η AU10TIX έχει προσλάβει τις υπηρεσίες της την Goldman Sachs και την Deutsche Bank για να ηγηθούν της διαδικασίας δεν επαληθεύονται από την εταιρία.

Πριν από περίπου τέσσερις μήνες η AU10TIX βρισκόταν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση με ένα SPAC αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, οι ανησυχίες ότι το SPAC δεν θα ήταν σε θέση να συγκεντρώσει την απαιτούμενη επένδυση PIPE οδήγησε την AU10TIX να αποχωρήσει από τη συμφωνία.

 

Η AU10TIX δεν συγκέντρωσε ποτέ εξωτερικά κεφάλαια. Η μόνη φορά που οι ιδρυτές της πούλησαν μετοχές ήταν το 2019, όταν πούλησαν το 30% των μετοχών της εταιρείας σε δύο διεθνή funds για 80 εκατομμύρια δολάρια. Ο λόγος που η εταιρεία δεν ζήτησε ποτέ εξωτερική χρηματοδότηση οφειλόταν στο γεγονός ότι ήταν σχεδόν πάντα κερδοφόρα.

 

Η AU10TIX παρέχει λύσεις για την επαλήθευση και τη σύνδεση φυσικών και ψηφιακών ταυτοτήτων και την τελευταία δεκαετία συνεργάστηκε με εταιρείες όπως το Twitter, η Uber, η PayPal, η Bird και η Payoneer. Η αποκλειστική τεχνολογία της εταιρείας παρέχει αποτελέσματα σε λιγότερο από οκτώ δευτερόλεπτα, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να ενσωματώνουν τους πελάτες τους γρηγορότερα, αποτρέποντας παράλληλα την απάτη και τηρώντας τις εντολές συμμόρφωσης.

Exit mobile version