ChargePoint: IPO με τη στήριξη του μεγαλύτερου επενδυτή της Tesla

Closeup of Chargepoint electric vehicle charger at the Googleplex, headquarters of the search engine company Google in the Silicon Valley town of Mountain View, California, August 24, 2016. (Photo by Smith Collection/Gado/Getty Images).

Μία συμφωνία reverse-merger αξίας $2,4 δις ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος πάροχος σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ChargePoint. Για την IPO, η εταιρία θα χρησιμοποιήσει μία SPAC – την Switchback Energy – η μετοχή της οποίας ανέβηκε κατά 2,3%.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στο τέλος του έτους. Η κοινή εταιρία θα φέρει το όνομα ChargePoint Holding και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μεταξύ των υφιστάμενων επενδυτών της ChargePoint είναι η Daimler, η BMW και η Siemens, ενώ ένας από τους θεσμικούς επενδυτές της είναι Baillie Gifford που είναι και ο μεγαλύτερος εξωτερικός μέτοχος της Tesla.

Η ChargePoint χειρίζεται πάνω από 115.000 σταθμούς φόρτισης παγκοσμίως και στοχεύει να φτάσει στα 2,5 εκατομμύρια μέχρι το 2025.

Η ChargePoint προβλέπει ανάπτυξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του CEO Pasquale Romano, το εισόδημα της ChargePoint αυξήθηκε κατά 60% το 2019, φτάνοντας στα $147 εκατομμύρια. Παρ’ όλα αυτά, εμφάνισε ζημία $133 εκατομμυρίων από κόστη επέκτασης.

Ο CFO Rex Jackson δήλωσε ότι “το εισόδημα του 2020 αναμένεται να πέσει λόγω της μείωσης πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων που προκάλεσε ο Covid-19.” Ωστόσο, ο Romano προβλέπει ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξει “παρόμοια ανάπτυξη με CAGR 60% από το 2021 έως το 2026.”

Ο Romano, ο οποίος θα διατηρήσει τη θέση του CEO ακόμα και μετά την IPO, ανέφερε σε δήλωσή του ότι πάνω από 4.000 εταιρικοί πελάτες χρησιμοποιούν τα προϊόντα της εταιρίας για να προσφέρουν υπηρεσίες φόρτισης στα πάρκινγκ τους.

Εν τω μεταξύ, ο CEO της Switchback SPAC, Scott McNeill, επεσήμανε ότι η επένδυση σε υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα φτάσει τα $190 δις μέχρι το 2030, και ότι η ChargePoint κατέχει κυρίαρχη θέση σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά.

Exit mobile version