Charlotte Tilbury: Εξαγορά του ανεξάρτητου makeup brand για $1 δις

Charlotte Tilbury brand lipsticks.

Το αγγλικό celebrity makeup brand Charlotte Tilbury βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξαγορά του από την Puig, την ισπανική εταιρία πίσω από τα αρώματα Paco Rabanne, σε μία συμφωνία που θα αγγίζει το $1 δις. Για την εξαγορά, η Puig συζητά ενδεχόμενη συνεργασία με την επενδυτική εταιρία BDT Capital Partners.

Για την ιστορία, η Charlotte Tilbury είναι μία makeup artist από το Λονδίνο, η οποία ίδρυσε το δικό της makeup brand το 2013 και κατάφερε να γίνει διάσημη μέσω των προϊόντων της και των συνεργασιών της με μεγάλα ονόματα, όπως η Kate Moss και η Penelope Cruz. Το 2017, η εταιρία έλαβε χρηματοδότηση από την εταιρία venture capital Sequoia Capital.

Αν η συμφωνία οριστικοποιηθεί, η Tilbury σκοπεύει να κρατήσει ένα ελάχιστο μερίδιο της επιχείρησης και η Puig θα καταφέρει να υπερισχύσει του ανταγωνισμού, συμπεριλαμβανομένων και των κολοσσών της αγοράς όπως είναι η Unilever.

Η εξαγορά της Charlotte Tilbury θα αποδείξει για ακόμα μία φορά το ενδιαφέρον των μεγάλων εταιριών για τα ανεξάρτητα brands. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι για την εξαγορά της Tilbury εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και άλλες μεγάλες εταιρίες, μεταξύ των οποίων οι L’ Oreal SA,  Estée Lauder Cos. και Shiseido Co.

Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα είναι μία από τις λίγες πωλήσεις που έχουν γίνει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μετά την εξαγορά της Viridor Ltd. από την KKR & Co. τον Μάρτιο (€4,7 δις), αρκετές διαδικασίες πώλησης έχουν παγώσει – με χαρακτηριστικότερη την πώληση της αλυσίδας σουπερμάρκετ Asda από την Walmart Inc.

Exit mobile version