Η δανέζικη startup Fellow Pay ”σηκώνει” 325 χιλιάδες ευρώ για να διασφαλίσει ότι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Ευρώπης πληρώνονται εγκαίρως

Με μια ανατρεπτική λύση πληρωμών που διασφαλίζει ότι οι ΜΜΕ πληρώνονται δίκαια και έγκαιρα για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, το Fellow Pay με έδρα το Aarhus μόλις ''σήκωσε'' 325 χιλιάδες ευρώ σε νέα χρηματοδότηση, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ

Ενώ υπήρξε μεγάλη δραστηριότητα στον χώρο πληρωμών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, το μεγαλύτερο μέρος της δράσης επικεντρώθηκε στο να γίνουν οι πληρωμές πιο απρόσκοπτες για τους πελάτες. Ακολουθώντας μια διαφορετική προσέγγιση, η δανέζικη startup Fellow Pay είναι εδώ για να διασφαλίσει ότι οι ΜΜΕ πληρώνονται εγκαίρως και με δίκαιους όρους. Η εταιρεία μόλις συγκέντρωσε επιπλέον 325 χιλιάδες ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότησή της στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το Fellow Pay  ιδρύθηκε από τους Christian Thisted και Jacob Pedersen το 2017 για να αντιμετωπίσει ένα αυξανόμενο πρόβλημα – ότι οι ΜΜΕ πολύ συχνά δυσκολεύονται οικονομικά ή ακόμη κλείνουν, λόγω αθέμιτων όρων πληρωμής από τους πελάτες. Οι ΜΜΕ θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν περισσότερο τις πληρωμές και να διατηρούν μεγαλύτερη ρευστότητα.

Ο Christian Thisted εξήγησε: «Είμαστε παθιασμένοι να βοηθήσουμε αυτές τις εταιρείες που διαφορετικά δεν θα είχαν πρόσβαση σε χρηματοδότηση και που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις παραδοσιακές, άδικες εναλλακτικές που ήδη υπάρχουν. Αυτό είναι που μας οδηγεί».

Το πρόβλημα που θέλει να λύσει η ομάδα έχει τις ρίζες του σε μια μη ισορροπημένη κουλτούρα πληρωμών, σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες απαιτούν προθεσμίες πληρωμής έως και 90 ημερών όταν αγοράζουν υπηρεσίες ή προϊόντα από άλλες, συχνά μικρότερες, εταιρείες. Αυτό αφήνει πολλές ΜΜΕ σε μια θέση όπου –χωρίς να χρειάζεται– πρέπει να περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα για να λάβουν την πληρωμή τους και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αναπτυχθούν όσο γρήγορα θα μπορούσαν και θα έπρεπε. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτοί οι όροι πληρωμής μπορούν ακόμη και να αναγκάσουν τις εταιρείες να κλείσουν.

Έτσι, για να διαταράξει την αγορά στο πλευρό των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η δανέζικη fintech ανέπτυξε ένα δίκαιο, εύκολο και καινοτόμο προϊόν που διασφαλίζει ότι κάθε μικρή επιχείρηση – ανεξάρτητα από το μέγεθός της – μπορεί να πληρωθεί το τιμολόγιό της την ίδια ημέρα που εκδίδεται.

Ο Christian πρόσθεσε: «Με την δημοτικότητα που έχουμε αρχίσει να κερδίζουμε και την ικανοποίηση των πελατών που βιώνουμε αυτή τη στιγμή, μας γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για τη λύση που παρέχουμε. Και όταν το συνδυάζουμε με το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να δραστηριοποιούμαστε σε 46 χώρες διασυνοριακά, είναι δύσκολο να μην κάνουμε μεγάλα όνειρα. Θέλουμε να είμαστε το ιδανικό μέρος για εταιρείες σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τις άμεσες πληρωμές».

Αυτή τη στιγμή η startup δραστηριοποιείται σε 9 χώρες και έχει ήδη κερδίσει αξιοσημείωτη προσοχή για τη λύση που προφέρει. Το 2020 κέρδισε το Finance Forward, έναν διαγωνισμό fintech που διοργανώθηκε από το Village capital, το MetLife Foundation και το PayPal.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη νέα χρηματοδότηση, η ομάδα σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω σε νέες αγορές και να αναπτύξει το προϊόν για να βοηθήσει τις ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη να έχουν δικαιότερους όρους πληρωμής.

Exit mobile version