Δέσμευση 200 εκατ. ευρώ της Tikehau Capital για την ευρωπαϊκή κυβερνοασφάλεια

Η Tikehau Capital ανακοινώνει το πρώτο κλείσιμο ενός ιδιωτικού επενδυτικού οχήματος ύψους 200 εκατ. ευρώ με επίκεντρο την κυβερνοασφάλεια, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη. Η εταιρεία στοχεύει να υποστηρίξει το δυναμικό κλιμάκωσης της B2B σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο παριζιάνικος όμιλος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Tikehau Capital ανακοίνωσε το πρώτο κλείσιμο ενός νέου ιδιωτικού επενδυτικού οχήματος που εστιάζει στην κυβερνοασφάλεια, με 200 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό το πρώτο κλείσιμο αποτελεί το μεγαλύτερο όχημα του είδους του αφιερωμένο στην ψηφιακή ασφάλεια στην Ευρώπη.

Η Tikehau θα χρησιμοποιήσει το όχημα για να επικεντρωθεί σε ευρωπαϊκές ευκαιρίες και να υποστηρίξει εταιρείες με αυτό που θεωρεί ότι έχει σημαντικές δυνατότητες κλιμάκωσης B2B σε παγκόσμια κλίμακα και θα προσφέρει μεγέθη εισιτηρίων που κυμαίνονται μεταξύ 10 εκατ. ευρώ και 50 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επανεπενδύσεων.

Η είδηση της δέσμευσης της Tikehau στην κυβερνοασφάλεια είναι τόσο επίκαιρη όσο και αναγκαία. Αν και δεν πρόκειται για ευρωπαϊκή εταιρεία, οι επιπτώσεις της παραβίασης της Okta, παρόχου λύσεων διαχείρισης ταυτότητας, συνεχίζουν να γίνονται αισθητές.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε το hack την Παρασκευή, αλλά όχι πριν μια σειρά από κυβερνοεγκληματίες παραλύσουν τα καζίνο στο Λας Βέγκας, ενώ στο στόχαστρο μπήκαν οι 1Password και Cloudflare. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία έχασε έκτοτε 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση, με τις μετοχές να υποχωρούν κατά 15,6% τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα της καθημερινής και ολοένα αυξανόμενης επίθεσης στον κυβερνοχώρο.

Σχετικά με την ανανεωμένη δέσμευση στην αφοσιωμένη στρατηγική της για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ο Marwan Lahoud της Tikehau Capital σχολίασε:

“Η πρωταρχική μας εστίαση παραμένει στις ευρωπαϊκές επενδύσεις, ενώ παράλληλα παρακολουθούμε προσεκτικά τις ευκαιρίες πέραν της ηπείρου. Η δέσμευσή μας για την ψηφιακή ασφάλεια υπερβαίνει τις χρηματοοικονομικές επενδύσεις.

“Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Ως ενεργός επενδυτής, θέλουμε να είμαστε κοντά στους διαχειριστές και να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν την επιχείρησή τους μέσω του διεθνούς δικτύου της Tikehau Capital”.

Exit mobile version