Δισεκατομμυριούχοι του Bitcoin απολύουν το 10% των εργαζομένων κατηγορώντας την αγορά και τον ”χειμώνα των crypto”

Τα πράγματα δεν φαίνονται απαραίτητα υπέροχα για τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, με τις αναφορές δημοφιλών νομισμάτων να πέφτουν τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Φαίνεται ότι κανείς δεν έχει ανοσία στην πτώση της αγοράς, ούτε καν οι δισεκατομμυριούχοι των κρυπτονομισμάτων Cameron και Tyler Winklevoss, οι οποίοι ίδρυσαν την πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Gemini, η οποία επί του παρόντος εκτιμάται ότι αξίζει 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Πρόεδρος έγραψαν μια επιστολή προς τους υπαλλήλους του Gemini την Πέμπτη (τους οποίους αποκαλούν “αστροναύτες”) για να ενημερώσουν την ομάδα τους ότι θα περικόψουν το 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού τους λόγω αυτού που αποκαλούν ” χειμώνα των crypto”.

 

«Η επανάσταση των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη και ο αντίκτυπός της θα συνεχίσει να είναι βαθύς», εξήγησαν τα δίδυμα στο προσωπικό. “Αλλά η τροχιά του ήταν κάθε άλλο παρά σταδιακή ή προβλέψιμη. Η Gemini έκλεισε όλα τα δια ζώσης γραφεία της μόλις δημοσίευσε την είδηση, σε μια προσπάθεια να πραγματοποιήσει τις διαπραγματεύσεις αποζημίωσης με τους απολυμένους εργαζόμενους  με ψηφιακό και ιδιωτικό τρόπο. Πρόκειται επίσης να πραγματοποιηθεί μια συνολική συνάντηση της εταιρείας για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα με τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

 

“Κάθε μεγάλη εταιρεία σε όλη την ιστορία έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις στην πορεία της και η Gemini δεν διαφέρει. Και όσο επώδυνη κι αν είναι αυτή η στιγμή, τελικά τη βλέπουμε ως μια ευκαιρία να διπλασιάσουμε τις ισχυρότερες ιδέες και τα πελατοκεντρικά προϊόντα μας, ώστε να μπορεί να είναι ο καταλύτης της καινοτομίας που προέρχεται από αυτούς τους πιο αδύνατους καιρούς που θα βοηθήσει να τροφοδοτήσει τον επόμενο κύκλο ανάπτυξης και υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων», σημειώνεται στην επιστολή. “Ποτέ δεν είχαμε περισσότερη πεποίθηση για τους ανθρώπους μας, τα προϊόντα μας και την αποστολή μας – να ξεκλειδώσουμε την επόμενη εποχή οικονομικής, δημιουργικής και προσωπικής ελευθερίας για τους πελάτες μας. Το καταπληκτικό περιμένει.”

 

Οι δίδυμοι Winklevoss, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους επενδυτές στο Bitcoin, έβγαλαν τα περισσότερα από τα χρήματά τους μέσω κεφαλαίων διακανονισμού που μπόρεσαν να επενδύσουν στο παιχνίδι των κρυπτονομισμάτων, χάρη στην πληρωμή 65 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβαν μετά από μια βάναυση αγωγή με τον ιδρυτή της Meta (τότε Facebook) Mark Zuckerberg αφού οι δίδυμοι ισχυρίστηκαν ότι ο Zuckerberg έκλεψε την ιδέα τους για την αρχική πλατφόρμα του Facebook.

 

Μαζί, ο Tyler και ο Cameron Winklevoss εκτιμάται ότι έχουν συνολική καθαρή περιουσία 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα νέα για τις απολύσεις της Gemini δεν αποτελούν έκπληξη για όσους γνωρίζουν καλά το παιχνίδι των κρυπτονομισμάτων.

Exit mobile version