Downing Ventures, BGF, Calculus και Mercia επενδύουν από κοινού σε εταιρία νανοτεχνολογίας

Η εταιρία νανοτεχνολογίας MIP Diagnostics ολοκλήρωσε ένα χρηματοδοτικό γύρο ύψους €5,7 εκατομμυρίων που θα επιταχύνει την διεθνή επέκτασή της. Της επένδυσης ηγήθηκαν η Downing Ventures (€1,6 εκ.), η BGF (€2,24 εκ.) και η Calculus Capital, ενώ η συνεπένδυση ήρθε από την Mercia Asset Management.

H MIP Diagnostics έχει αναπτύξει μία ιδιοταγή διαδικασία κατασκευής συνθετικών πολυμερών που είναι γνωστά ως Molecularly Imprinted Polymers (MIPs) και nanoMIPs, τα οποία είναι εναλλακτικά των αντισωμάτων. Η παγκόσμια αγορά εναλλακτικών αντισωμάτων αναπτύσσεται γοργά (η αξία της φτάνει τα €95,2 δις), γεγονός που επισπεύσθηκε από την πανδημία του Covid-19, δημιουργώντας μία μεγάλη ζήτηση στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων.

Η χρηματοδότηση της MIP Diagnostics στόχο έχει τη στήριξη των επιχειρήσεών της όσο συνεχίζει να αναπτύσσει την ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης της, μαζί με την αύξηση των δυνατοτήτων κατασκευής.

Ο CEO της εταιρίας, Stephane Argivier, ανέφερε σε δήλωσή του: “Αυτή η σημαντική επένδυση αποτελεί ισχυρή στήριξη της τεχνολογίας MIPs, και θα μας δώσει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τις λειτουργίες μας, να φέρουμε νέα προϊόντα στην αγορά και να πάμε την επιχείρηση στο επόμενο επίπεδο.”

Ο James Syrotiuk, ένας από τους επενδυτές της BGF, σχολίασε ότι “Η ραγδαία αναπτυσσόμενη βιομηχανία των διαγνωστικών αποτελεί πραγματική ευκαιρία για να γίνει η Βρετανία παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα. Η BGF πάντα χαίρεται να στηρίζει επιχειρήσεις που εργάζονται για την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών που θα βελτιώσουν τον τομέα της υγείας μέσω της καινοτομίας.”

 

Exit mobile version