Επέκταση της Northvolt στο Κεμπέκ: CDPQ επενδύει 150 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη της κατασκευής της Northvolt Six

Η Caisse de Depot et Placement du Quebec επενδύει 150 εκατομμύρια δολάρια στη Northvolt, υποστηρίζοντας το πρώτο γιγαντιαίο εργοστάσιό της εκτός Ευρώπης.

Η καναδική Caisse de Depot et Placement du Quebec (CDPQ) επένδυσε 150 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία Northvolt, που κατασκευάζει βιώσιμες μπαταρίες ιόντων λιθίου με έδρα τη Στοκχόλμη, μέσω μετατρέψιμων ομολόγων. Η χρηματοδότηση αποσκοπεί στην υποστήριξη της υλοποίησης του έκτου γιγαντιαίου εργοστασίου της Northvolt και του πρώτου εκτός Ευρώπης.

Paolo Cerruti.

Η Northvolt φτάνει στο Κεμπέκ
Όπως ανακοινώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, η Northvolt σκοπεύει να κατασκευάσει ένα πλήρως ολοκληρωμένο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών σε μια έκταση 170 εκταρίων στο McMasterville και στο Saint-Basile-le-Grand, λίγο έξω από την πόλη του Μοντρεάλ στην επαρχία του Κεμπέκ. Σε μια έκφραση τοπικοποίησης, η Northvolt έφτασε στο σημείο να υπολογίσει ότι το έξι της Northvolt Six θα ισοδυναμεί με το μέγεθος περίπου 1.000 γηπέδων χόκεϊ.

Μπαταρίες για ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Σύμφωνα με τη Northvolt, η πρώτη φάση της κατασκευής θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους και θα δημιουργήσει πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στην περιοχή. Η εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει την παραγωγή κυψελών το 2026 και να φτάσει σε πλήρη δυναμικότητα το 2028. Όταν ολοκληρωθεί, το έργο στοχεύει να επιτύχει δυναμικότητα παραγωγής 60GWh, αρκετές μπαταρίες για ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Caisse de Depot et Placement du Quebec δεν είναι η πρώτη καναδική επένδυση στη Northvolt, καθώς η Investment Management Corporation of Ontario άρπαξε 400 εκατ. δολάρια σε μετατρέψιμες ομολογίες τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Ο συνιδρυτής της Northvolt και CE της Northvolt North America Paolo Cerruti μοιράστηκε:

“Συμμετέχοντας στη διαδικασία για αρκετούς μήνες, το CDPQ συνέβαλε ενεργά στην άφιξη του μελλοντικού μας εργοστασίου στο Κεμπέκ. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με έναν μεγάλο μακροπρόθεσμο θεσμικό επενδυτή που έχει δεσμευτεί για την οικονομική και ενεργειακή ανάπτυξη του Κεμπέκ”.

Exit mobile version