Επενδυτές υποστηρίζουν το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Callyope για τη θεραπεία καταστάσεων ψυχικής υγείας με χρηματοδότηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,2 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία αναπτύσσει μια πλατφόρμα που βασίζεται στη μηχανική μάθηση και αναλύει ακουστικά και γλωσσικά πρότυπα για την παρακολούθηση των συμπτωμάτων των ασθενών.

Σήμερα η Callyope, μια εταιρεία παρακολούθησης της ψυχικής υγείας με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, ανακοίνωσε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρεία αναπτύσσει μια πλατφόρμα απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών με βάση την ομιλία για άτομα που ζουν με σχιζοφρένεια, μείζονα κατάθλιψη και διπολικές διαταραχές.

Η πλατφόρμα βασίζεται σε τεχνολογίες μηχανικής μάθησης που αναλύουν με ασφάλεια ακουστικά και γλωσσικά πρότυπα για την παρακολούθηση των συμπτωμάτων των ασθενών.

Η πλατφόρμα βοηθά τους ψυχιάτρους να βελτιώσουν την ποιότητα της περίθαλψης, αξιολογώντας την αποτελεσματικότητα της θεραπείας για να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την εξεύρεση της κατάλληλης θεραπείας, και ανιχνεύοντας την εμφάνιση υποτροπών για να αποφευχθεί η εκ νέου νοσηλεία.

Ο Martin Denais, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Callyope μοιράστηκε: “Η Callyope είναι η πρώτη εταιρεία που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σύστημα για την αντιμετώπιση της ασθένειας:

Έχουμε την πεποίθηση ότι η πλατφόρμα παρακολούθησης που διαθέτουμε θα αποτελέσει το θεμέλιο για την προσιτή και τεκμηριωμένη φροντίδα ψυχικής υγείας”.

Τη χρηματοδότηση συνδιοικούν η 360 Capital και η BPI Digital Venture, μαζί με την No Label Ventures και επιχειρηματικούς αγγέλους όπως ο Thomas Clozel (συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Owkin) και ο Adrien Montfort (συνιδρυτής και CTO της Sorare).

Ο Emanuele Levi, γενικός εταίρος της 360 Capital, μοιράστηκε τα εξής::

“Η ψυχική υγεία είναι ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα της εποχής μας. Ο επιπολασμός μεταξύ των νέων αυξάνεται κατακόρυφα, ενώ η έλλειψη φροντιστών επιδεινώνεται. Η κοινωνία χρειάζεται κλιμακούμενες λύσεις για εξατομικευμένη φροντίδα στον τομέα της ψυχικής υγείας”.

Αφού κέρδισε την αναγνώριση των Γάλλων ψυχιάτρων με τη βράβευση του Encephale 2023, η Callyope συνεργάζεται τώρα με παγκοσμίου φήμης ψυχιατρικά νοσοκομεία σε ερευνητικά έργα με στόχο τη συλλογή κλινικών συνόλων δεδομένων για την επικύρωση των αλγορίθμων της Callyope.

Η Callyope θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επεκτείνει το δίκτυο των ερευνητικών εταίρων της σε παγκόσμιο επίπεδο, να βελτιώσει τις τεχνολογίες μηχανικής μάθησης – με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των ασθενών – και να προωθήσει τον ρυθμιστικό οδικό χάρτη της, με απώτερο στόχο να αποτελέσει το θεμέλιο για την προσιτή και εξατομικευμένη φροντίδα ψυχικής υγείας.

Exit mobile version