Fanatics: Ο τελικός επενδυτικός γύρος ανέβασε την αξία της στα $6,2 δις

Η πανδημία του κορωνοϊού σχεδόν “πάγωσε” κάθε αθλητικό event για τρεις μήνες, και η επανέναρξή τους έγινε χωρίς την παρουσία οπαδών. Αυτή η διακοπή, ωστόσο, δεν φαίνεται να ανέκοψε την ανοδική πορεία του ηλεκτρονικού καταστήματος αθλητικών ειδών Fanatics: Ο κολοσσός του e-commerce ολοκλήρωσε έναν νέο γύρο επένδυσης Series E $350 εκατομμυρίων που ανέβασε την αξία της εταιρίας στα $6,2 δις. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, αρχικός στόχος της εταιρίας ήταν η συγκέντρωση $250 εκατομμυρίων αλλά το ποσό έφτασε στα $350 εκατομμύρια λόγω των υπερβολικών εγγραφών επενδυτών.

Τα οικονομικά των αθλητικών ομάδων και των ομοσπονδιών υπέστησαν τεράστια ζημιά λόγω της πανδημίας, σε αντίθεση με το εισόδημα της Fanatics που ήταν $2,5 δις το 2019. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 τα κέρδη από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 30% αντισταθμίζοντας την απώλεια εισοδήματος των φυσικών καταστημάτων της.

Η Fidelity και η Thrive Capital ηγήθηκαν του τελευταίου επενδυτικού γύρου, με τις συμμετοχές των Franklin Templeton και Neuberger Berman. Αυτός αναμένεται να είναι και ο τελικός γύρος της Fanatics ως ιδιωτική εταιρία, αν και δεν έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για την IPO.

Το κεφάλαιο των $350 εκατομμυρίων θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της στρατηγικής εξαγοράς των δικαιωμάτων της Fanatics και θα πυροδοτήσει επιπλέον ενέργειες συγχωνεύσεων και εξαγορών. Η Fanatics έχει ήδη συμφωνίες με NFL, MLB, NBA, NHL, MLS, Nascar και ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομάδες, και μόλις τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε την πρώτη της πολυετή συμφωνία με ατομικό αθλητή – τον κεντρικό επιθετικό της NFL, Marshawn Lynch.

Ο μεγαλύτερος νικητής φυσικά είναι ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Fanatics, Michael Rubin, στον οποίο ανήκει σχεδόν το 50% της εταιρίας μέσω της ελέγχουσας εταιρίας του Kynetics όπου ανήκει και η Shoprunner και Rue Gilt Group. Πριν τη νέα αποτίμηση αξίας της Fanatics, το Forbes υπολόγιζε την περιουσία του Rubin στα $3,5 δις.

Exit mobile version