Fictiv: 100 εκατ. δολάρια σήκωσε η «Uber» της βιομηχανίας

Η Startup χρησιμοποιεί καινοτόμο τεχνολογία και έξυπνα συστήματα για την διαχείριση των logistics.

Η Fictiv συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου αναπτύξει την υπηρεσία της όπου αντιστοιχεί ανάλογους κατασκευαστές μηχανικών εξαρτημάτων με πελάτες. Η Activate Capital ηγήθηκε του πρόσφατου γύρου χρηματοδότησης, σε συνεργασία με την Angeleno Group, Cross Creek, The Westly Group, καθώς και των υφιστάμενων θεσμικών επενδυτών, όπως οι Accel, Bill Gates, G2 Venture Partners και Standard Investments αυξάνοντας τις συνολικές επενδύσεις στη Fictiv σε 192 εκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή της το 2013.

Η υπηρεσία της Startup απλοποιεί τη διαδικασία παραγγελίας και προμήθειας για τους μηχανικούς των εταιρειών παραγωγής προϊόντων από τη μία πλευρά και στη συνέχεια βοηθά στην κάλυψη της παραγωγικής δύναμης που δεν αξιοποιείται, από την άλλη.

Η Fictiv έχει επίσης αναπτύξει μια σειρά εφαρμογών που απευθύνονται κατασκευαστές προκειμένου να τους βοηθούν στην παραγωγική διαδικασία, να παρακολουθούν την πρόοδο, να δημιουργούν ετικέτες, να σχεδιάζουν έργα και να δημιουργούν την υποδομή βασικών εφαρμογών και διαχείρισης δεδομένων.

Με τη Fictiv, ο υπεύθυνος προμηθειών υποβάλλει μια παραγγελία και η Fictiv μετατρέπει το ακατέργαστο αρχείο 3D CAD σε digital twin για να προσομοιώσει πώς θα μπορούσε να κατασκευαστεί σε διάφορα είδη εξοπλισμού. Η μηχανή Fictiv υπολογίζει τον χρόνο, το κόστος και την ποιότητα των εξαρτημάDigτων που κατασκευάζονται με διάφορες τεχνικές κατασκευής, όπως η χύτευση με έγχυση, η χύτευση ή η προσθετική κατασκευή.

Παρέχει μια σειρά από προσφορές για διαφορετικές προσεγγίσεις μέσα σε μία ώρα. Μόλις υποβληθεί η παραγγελία, η Fictiv αντιστοιχίζει αυτόματα την παραγγελία με τον καλύτερο διαθέσιμο συνεργάτη κατασκευής για την εργασία. Ο Co-founder και CXO, Ντέιβ Έβανς επισημαίνει ότι συχνά παραδίδουν τα τελικά προϊόντα μέσα σε μια εβδομάδα, δηλαδή πολύ λιγότερο από τις επτά εβδομάδες που χρειάζονταν παλαιότερα.

«Πριν από την ίδρυση της Fictiv, η προμήθεια και η προσφορά εξαρτημάτων ήταν πολύ κατακερματισμένη στα τοπικά μηχανουργεία, γεγονός που περιπλέκεται περαιτέρω από τις αργές διαδικασίες επικοινωνίας, τις αναξιόπιστες επιδόσεις των μηχανών, τον ασυνεπή ποιοτικό έλεγχο και την περιορισμένη επίβλεψη της παραγωγικής διαδικασίας», επισήμανε ο Έβανς.ρη

Η Fictiv, μέχρι σήμερα, έχει παραδώσει πάνω από 19 εκατομμύρια μηχανικά μέρη σε περισσότερες από 3.000 εταιρείες παραγωγής προϊόντων, όπως η Honeywell, η RBC Bearings και η Gecko Robotics.

Πηγή: startupper.gr

Exit mobile version