GVS: Άνοδος των μετοχών της στη μεγαλύτερη IPO της Ευρώπης για το 2020

Ανάσα στους δείκτες μετοχών της Ευρώπης αποτέλεσε η αύξηση (20,2%) της μετοχής της ιταλικής εταιρίας κατασκευής φίλτρων και μασκών GVS. Η εταιρία είχε ανακοινώσει την απόφασή της να προχωρήσει σε IPO τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω της απότομης αύξησης ζήτησης των προϊόντων της  κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Πρόκειται για την πρώτη Αρχική Δημόσια Προσφορά στη βασική αγορά του χρηματιστηρίου του Μιλάνο για το 2020, και τη δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη (€570 εκατομμύρια).

Η αύξηση της μετοχής της GVS ανέβασε την αξία της εταιρίας στα €1,43 δις. Η αυξημένη ζήτηση για προστατευτικές μάσκες και φίλτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενίσχυσε σημαντικά τα εισοδήματα της εταιρίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει 6 φορές μεγαλύτερη ζήτηση για την αρχική δημόσια προσφορά της σε σύγκριση με το ποσό των μετοχών που προσφέρονταν.

Η αμερικάνικη εταιρία επενδύσεων Capital Research and Management Company συμφώνησε να αγοράσει το 9,3% της προσφοράς πριν την έναρξη της IPO και στη συνέχεια ένα επιπλέον 3,26% του κεφαλαίου της GVS.

Τον διεθνή συντονισμό της συμφωνίας έχουν αναλάβει οι Goldman Sachs και Mediobanca, με τη Lazard να ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος.

Exit mobile version