H A.Team συγκέντρωσε 55 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως ο Adam Grant και ο Jay-Z

Ο Raphael Ouzan ξεκίνησε την A.Team στις αρχές του 2020 με μια απλή υπόθεση: Για να δημιουργήσετε ένα προϊόν υψηλής απόδοσης, χρειάζεστε μια ομάδα υψηλής απόδοσης. Ενώ πολλές πλατφόρμες για  freelancers επιτρέπουν σε ειδικευμένους εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας να λαμβάνουν προσφορές υπηρεσιών από πολίτες, ο Ouzan λέει ότι ήθελε να δημιουργήσει ομάδες κορυφαίων συνεργατών που θα μπορούσαν να «δουλέψουν σε πολύ μεγαλύτερα πράγματα». Μέχρι στιγμής, οι  freelance ομάδες του έχουν βοηθήσει στην κατασκευή πολλών προϊόντων που κυμαίνονται από λογισμικό κατασκευής εμβολίων έως και εφαρμογές μελέτης.

 

Η A.Team βγήκε από τη λειτουργία stealth, ανακοινώνοντας χρηματοδότηση 55 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν Series A γύρο με επικεφαλής τους Tiger Global Management, Insight Partners και Spruce Capital Partners. Μεταξύ των επενδυτών υψηλού προφίλ της startup βρίσκονται: το  Roc Nation VC του Jay-Z και o Adam Grant. Μεταξύ των 200 πελατών της, λέει ο Ouzan, είναι οι McGraw-Hill, Lyft, PepsiCo και Saks Fifth Avenue.

 

Όπως ένας παραγωγός του Χόλιγουντ που συγκεντρώνει ταλέντα για να κάνει μια ταινία, το επιχειρηματικό μοντέλο της A.Team βασίζεται στην αντιστοίχιση κορυφαίων ταλέντων με αξιόλογα έργα. Αυτό σημαίνει έλεγχο και περιορισμό των ατόμων που εισέρχονται στην πλατφόρμα του, επιδίωξη της σωστής εργασίας πελατών και δημιουργία κοινότητας μέσω περιεχομένου, συνδέσεων και συνομιλιών.

 

«Σχεδιάζουμε την πλατφόρμα για όσους δεν ήθελαν να ενταχθούν σε μια πλατφόρμα εξαρχής», λέει ο Ouzan, του οποίου η προηγούμενη startup BillGuard τον έφερε στην αρχική  λίστα Forbes Israel 30 Under 30 το 2016. Τώρα με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο Ouzan συγκέντρωσε μια ομάδα συμβούλων και επενδυτών υψηλού προφίλ για την A.Team που περιλαμβάνει επίσης τον ιδρυτή της Lemonade και Fiverr, Shai Wininger, τον αντιπρόεδρο ανθρώπινου δυναμικού της SpaceX, Brian Bjelde και τον πρώην CEO της Upwork, Stephane Kasriel.

 

Αυτό που προσέλκυσε τον ιδρυτικό εταίρο της NFX Gigi Levy-Weiss να ηγηθεί της χρηματοδότησης εκκίνησης 5 εκατομμυρίων δολαρίων της A.Team το 2020 ήταν η υπόσχεση ενός νέου μοντέλου προσφοράς υπηρεσιών. «Με την αλλαγή του προϊόντος από άτομο σε ομάδα, η A.Team κατάφερε να αλλάξει τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση και είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες που έχω δει», λέει ο Levy-Weiss, ο οποίος επένδυσε επίσης στον τελευταίο γύρο.

 

Οι συνεργάτες της A.Team κερδίζουν περίπου 130 $ την ώρα και ξοδεύουν κατά μέσο όρο 20 ώρες την εβδομάδα σε projects. Έτσι συγκεντρώθηκε ένα δίκτυο με πάνω από 4.000 επαγγελματίες, με περισσότερες από 500 αιτήσεις κάθε μήνα από άλλους που θέλουν να συμμετάσχουν, σύμφωνα με τον Ouzan.

 

Αν και ο Ouzan δεν αποκάλυψε τα στοιχεία των πωλήσεων, λέει ότι τα έσοδα επταπλασιάστηκαν  το 2021. Η εταιρεία βγάζει τα χρήματά της από τη χρέωση τελών σε επιχειρηματικούς πελάτες, τους οποίους ελπίζει να φέρει με ρυθμό περίπου 100 ανά μήνα.

 

Exit mobile version