H Ισραηλινή startup Kahoona συγκέντρωσε 4,5 εκ. δολάρια για την data-generation πλατφόρμα της που δίνει έμφαση στο απόρρητο.

Η Kahoona, η οποία έχει αναπτύξει μια τεχνολογία παραγωγής και ενεργοποίησης πρωτογενών δεδομένων για open web με στόχο τη δημιουργία ενός ψηφιακού οικοσυστήματος που προστατεύει το απόρρητο των χρηστών, ανακοίνωσε ότι έκλεισε Seed χρηματοδότηση 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την Global Founders Capital (GFC). Στον γύρο συμμετείχαν επίσηςς οι Cardumen Capital, Plug and Play και Fourth Realm αλλά και κορυφαίοι angel investors από τις Amazon, IronSource, NBC Universal, Verizon και SAP.

 

Οι αλλαγές IDFA της Apple αλλά και η δέσμευση της Google να αφαιρέσει τα cookie τρίτων από το Chrome αναγκάζουν τις επιχειρήσεις είτε να προσαρμοστούν ή να έρθουν αντιμέτωπες με οικονομικές απώλειες. Η Kahoona βοηθά τους ψηφιακούς εκδότες, τους εμπόρους ηλεκτρονικού εμπορίου και τις εταιρίες να παράγουν ακριβή δεδομένα χρηστών, που παράλληλα είναι επεκτάσιμα, εφαρμόσιμα και διατηρούν το απόρρητο.

 

«Χρησιμοποιώντας προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και μοντέλα συμπεριφοράς, μπορέσαμε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ του δικαιώματος των χρηστών για απόρρητο και της συνεχώς αυξανόμενης ανάγκης για δεδομένα από παρόχους περιεχομένου και ψηφιακά καταστήματα», δήλωσε ο Gal Rapoport, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Kahoona.

 

Κατά μέσο όρο, το 68% των επισκεπτών σε έναν ιστότοπο είναι νέοι χρήστες. Η Kahoona δημιουργεί ανώνυμα προφίλ χρηστών σε πραγματικό χρόνο με σκοπό η εξατομίκευση να λύσει το πρόβλημα της πρώτης επικοινωνίας και να κάνει μάρκετινγκ της εταιρίας εξαιρετικά αποδοτικό.

 

«Τα μέτρα που σχετίζονται με την προστασία του απορρήτου αποτελούν ευκαιρίες για τις ψηφιακές επιχειρήσεις να επανεξετάσουν τη στρατηγική δεδομένων τους με σκοπό τη διατήρηση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο των χρηστών», δήλωσε ο David Citron, Συνεργάτης της Global Founders Capital.

 

Η ηγετική ομάδα της Kahoona αποτελείται  από τους αποφοίτους της Technion και του MIT, Gal Rapoport, Alon Ashkenasi και Ohad Tzur, είχε προηγουμένως πρωτοστατήσει στην ανάπτυξης προϊόντων αλλά και σε θέσεις πωλήσεων και συνεργασιών στην Amazon, την Intel και την Google.

 

«Οι ρυθμιστικές οδηγίες σε συνδυασμό με τη στροφή των μεγάλων τεχνολογικών πλατφορμών προς το απόρρητο έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στην αγορά, επιτρέποντάς μας να φέρουμε την καινοτόμα τεχνολογία σε πολλαπλούς κλάδους», πρόσθεσε ο Ohad Tzur, Συνιδρυτής και COO.

 

Exit mobile version