H NatureMetrics συγκέντρωσε πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει τα δεδομένα της φύσης στην αίθουσα συνεδριάσεων

Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η NatureMetrics είναι μια εταιρεία παρακολούθησης βιοποικιλότητας με βάση το DNA. Πρόσφατα ανακοίνωσε αύξηση άνω των 14 εκατομμυρίων ευρώ σε νέα χρηματοδότηση. Η επένδυση πραγματοποιήθηκε από το VC fund 2150 που εστιάζει στην αστική βιωσιμότητα με συμμετοχή των Ananda Impact Ventures, SWEN Capital Partners’ Blue Ocean και BNP Paribas Solar Impulse Venture Fund, και στη συνέχεια από τη Systemiq Capital.

 

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, η startup, η οποία ιδρύθηκε το 2014, φέρνει τη δύναμη της γενετικής στην πρώτη γραμμή της οικολογίας. Με ολοκληρωμένη ανάλυση DNA, η πλατφόρμα παρακολουθεί τη βιοποικιλότητα και μετρά το φυσικό κεφάλαιο στο περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, η βιοποικιλότητα γίνεται μετρήσιμη και η ομάδα είναι σε θέση να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στη μετάβαση σε μια οικονομία θετική για τη φύση παρέχοντας τα δεδομένα με τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε καλές αποφάσεις για τις επιχειρήσεις αλλά και τη φύση.

 

Η αποστολή είναι να μεταμορφώσει την κλίμακα, την πληρότητα και την προσβασιμότητα των δεδομένων για τη βιοποικιλότητα σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για τη ζωή στη γη που θα μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε τον καλύτερο τρόπο για την προστασία της.

 

Η Katie Critchlow, Διευθύνουσα Σύμβουλος της NatureMetrics εξήγησε: «Για πάρα πολύ καιρό η κοινωνία αποτυγχάνει από τη φύση, επειδή δεν είχαμε τα εργαλεία για να θέσουμε και να παρακολουθήσουμε στόχους. Θέλουμε να κάνουμε τα δεδομένα βιοποικιλότητας απλά και κατανοητά για τους λήπτες αποφάσεων».

 

Το πρώτο μακροπρόθεσμο προϊόν δεδομένων της NatureMetrics σε ανάπτυξη ονομάζεται iNPI (Intelligent Net Positive Impact) – μια μακροπρόθεσμη διαχειριζόμενη υπηρεσία για πελάτες που βασίζονται σε ιστότοπους που θέλουν να επιδείξουν ποσοτικοποιήσιμο καθαρό κέρδος στη βιοποικιλότητα. Το προϊόν συνδυάζει το eDNA με γεωχωρικά δεδομένα για να παρέχει χάρτες αξίας βιοποικιλότητας σε επίπεδο τοπίου.

 

Άλλα προϊόντα υπό ανάπτυξη περιλαμβάνουν έναν πίνακα ταμπλό παρακολούθησης της θαλάσσιας υγείας και έναν ανιχνευτή αποκατάστασης που επιτρέπει τη μακροπρόθεσμη παρακολούθηση των βελτιώσεων του οικοσυστήματος κατάλληλες για αποκατάσταση και επίσης με δυνατότητες για τον αναπτυσσόμενο τομέα λύσεων που βασίζονται στη φύση.

 

Ήδη, η startup με γνώμονα τις επιπτώσεις έχει πουλήσει τα προϊόντα παρακολούθησης της βιοποικιλότητας που βασίζονται σε DNA σε περισσότερες από 80 χώρες. Το σχέδιο είναι τώρα να χρησιμοποιήσει αυτή τη νέα χρηματοδότηση για την κατασκευή μιας σειράς νέων ψηφιακών προϊόντων που θα επιτρέψουν στους πελάτες της να θέτουν και να παρακολουθούν μακροπρόθεσμους στόχους για τη φύση, επιταχύνοντας παράλληλα την επέκτασή της στις διεθνείς αγορές. Η NatureMetrics διαθέτει ήδη δύο εργαστήρια eDNA στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, τα οποία έχουν παραδώσει ολοκληρωμένα δεδομένα από δείγματα εδάφους, γλυκού νερού και θαλάσσης για είδη από βακτήρια έως μπλε φάλαινες. Μέχρι σήμερα, η NatureMetrics έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 450 πελάτες στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των υποδομών, του θαλάσσιου νερού και των τραπεζών.

 

Η Μαργαρίτα Σκάρκου, επενδυτής στο 2150 πρόσθεσε: «Για να λύσουμε πραγματικά την κλιματική κρίση χρειαζόμαστε μια προσέγγιση βασισμένη στα δεδομένα για να κατανοήσουμε πώς εμείς ως άνθρωποι προκαλούμε την έκτη εξαφάνιση. Αξιοποιώντας το μειωμένο κόστος της γονιδιωματικής και την κορυφαία στον κόσμο ακαδημαϊκή τεχνογνωσία της στο περιβαλλοντικό DNA και την ανάλυση, η NatureMetrics ουσιαστικά δημιουργεί τους Χάρτες Google για τη φύση, ώστε στο μέλλον να μπορούμε να κατανοούμε και να αναφέρουμε πώς τα πάει η Γη με τους παλμούς της καρδιάς. Αυτό θα επιτρέψει σε κάθε βιομηχανία με φυσική παρουσία να λάβει πιο βιώσιμες αποφάσεις και να διευκολύνει την επιτάχυνση λύσεων που βασίζονται στη φύση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την ομάδα για να τη βοηθήσουμε να εξελιχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.”

 

 

Exit mobile version