Η 3VC εγκαινιάζει το δεύτερο fund της αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ για να υποστηρίξει ευρωπαίους καινοτόμους

H 3VC είναι ένας ευρωπαϊκός όμιλος VC με έδρα τη Βιέννη που επενδύει σε προσεκτικά επιλεγμένες νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας με παγκόσμιες φιλοδοξίες. Το fund, που προορίζεται για εταιρείες της Σειράς Α, αντικατοπτρίζει την ώριμη ανάγκη και την ικανότητα ανάπτυξης κεφαλαίων από αυτές τις επιχειρήσεις, καθώς και την αποφασιστικότητα της 3VC να υποστηρίξει μακροπρόθεσμα τις εταιρείες χαρτοφυλακίου.

 

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τους General Partners Roman Scharf και Peter Lasinger το 2017, έχει μια επενδυτική στρατηγική υψηλής μετατροπής. Περιλαμβάνει την προτεραιότητα στην ποιότητα έναντι της ποσότητας, κάνοντας 3-4 επενδύσεις ετησίως σε εταιρείες που επιλύουν μαζικές και σχετικές αποδείξεις μέσω λογισμικού, ανεξάρτητα από τον κλάδο ή το επιχειρηματικό μοντέλο (B2B, B2C).

 

Με αυτό το fund, η 3VC θα συνεχίσει να χτίζει ένα χαρτοφυλάκιο εταιρειών που έχουν χαρακτηριστεί υγείες με ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη—μια στρατηγική που αποδεικνύεται και πάλι επιτυχημένη, καθώς η εποχή του εύκολου χρήματος πλησιάζει στο τέλος της και οι αγορές επιστρέφουν στην κανονικότητα. Όπως και με προηγούμενες επενδύσεις, η 3VC υποστηρίζει εταιρείες που ξεκινούν από το στάδιο της Series A και ισχυρές κοινοπραξίες μαζί με άλλα κορυφαία VC.

 

Επί του παρόντος, η εταιρεία μετρά 3 εταιρείες χαρτοφυλακίου που έχουν μετατραπεί σε μονόκερους. Την Picsart, την εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο all-in-one με περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο λήψεις, το DeepCode (τώρα μέρος του Snyk), έναν πάροχο ασφάλειας εφαρμογών στο cloud που επιτρέπει σε εκατομμύρια προγραμματιστές να δημιουργούν λογισμικό με ασφάλεια και, το Gamee ( τώρα μέρος της ANimoca Brands), ο ηγέτης της αγοράς στο Web 3. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει επίσης αρκετούς αξιοσημείωτους soonicorns, συμπεριλαμβανομένων των Lokalise, Kaia Health, Storyblok, Avi Medical και Tatum.

 

Είναι μια εταιρεία που έχει δεσμευτεί στην προώθηση της διαφορετικότητας και της βιωσιμότητας – προωθώντας την παγκόσμια αλλαγή μέσω της καινοτομίας αλλά και μέσω της επιχειρηματικής προσέγγισης και στρατηγικής.

 

Η Eva Arh, Partner στην 3VC, σχολίασε: «Ήταν μια μοναδική ευκαιρία το 2017 να συμμετάσχω στην 3VC στο στάδιο του σχηματισμού της. Έχουμε εξελιχθεί ως ομάδα και ήταν πολύ ικανοποιητικό να συνεργαζόμαστε με τον Peter και τον Roman που συμπληρώνουν τόσο καλά ο ένας τον άλλον. Το κίνητρό μου ήταν πάντα να είμαι ένα (μικρό) κομμάτι παζλ στην επιτυχία εταιρειών που εξαπλώνονται  και προσπαθούν να κερδίσουν παγκοσμίως. Η συνεργασία με την ομάδα Lokalise ήταν πολύ ιδιαίτερη για μένα από τότε που ξεκίνησαν στη Λετονία, από όπου κατάγομαι, και η επιτυχία τους έχει ήδη και θα συνεχίσει να έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο το οικοσύστημα στη Λετονία. ”

Exit mobile version