Η 4Trans συνεργάζεται με την Allianz Trade για να παρέχει στις ευρωπαϊκές ΜΜΕ ασφαλείς λύσεις χρηματοδότησης

Η 4Trans, μια fintech που ειδικεύεται σε χρηματοοικονομικά προϊόντα για εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics, συνεργάζεται με την Allianz Trade για να προσφέρει στις ΜΜΕ στην ΕΕ πρόσβαση σε ασφαλείς λύσεις χρηματοδότησης και προστασία από πιθανή απώλεια εσόδων.

 

Μέσω της εταιρικής σχέσης, η 4Trans θα είναι σε θέση να παρέχει στις ΜΜΕ της ΕΕ την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υποστήριξη των αναγκών τους σε ταμειακές ροές, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία τους από επισφαλή χρέη. Οι ΜΜΕ μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε ανώτερη πιστωτική ασφάλιση, η οποία συχνά απαιτείται, ενώ παράλληλα προστατεύονται από κινδύνους μη πληρωμής.

 

Η σύμπραξη μαζί με τα προϊόντα factoring της 4Trans, εξοπλίζει τις επιχειρήσεις στην ΕΕ με όλα όσα χρειάζονται για να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση για την ανάπτυξη και προστασία από τις προκλήσεις της ταμειακής ροής. Τα προϊόντα factoring της 4Trans επιτρέπουν στις ΜΜΕ να έχουν πρόσβαση σε εκκρεμείς ταμειακές ροές από απλήρωτα τιμολόγια, επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιούν τα δικά τους κεφάλαια για να βελτιώσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες ή να επενδύσουν σε σχέδια ανάπτυξης.

 

Ο Jaroslav Ton, Διευθύνων Σύμβουλος της 4Trans, δηλώνει: “Η νέα ασφαλιστική μας συνεργασία με την Allianz Trade, μαζί με την άφιξη του Martin Chvoj, θα φέρει νέες ευκαιρίες και περαιτέρω ανάπτυξη στην 4Trans. Είμαστε μία από τις λίγες, αν όχι η μοναδική, ευρωπαϊκή μη τραπεζική εταιρεία που έχει ασφαλίσει το χαρτοφυλάκιό της. Χάρη στις διαδικασίες κινδύνου που εφαρμόζουμε, οι οποίες τώρα ενισχύονται με τις νέες συνεργασίες μας και την άφιξη του Martin, οι πελάτες μας μπορούν να είναι σίγουροι ότι η χρηματοδότησή τους είναι προστατευμένη και ασφαλισμένη. Ειδικά στη σημερινή εποχή, είναι σημαντικό να διαχειρίζεστε τον κίνδυνο για να βοηθήσετε την εταιρεία σας να αναπτυχθεί με ασφάλεια”.

 

Η συνεργασία θα επιτρέψει επίσης στην 4Trans να προσφέρει ισχυρότερα ασφαλιστικά προϊόντα στους πελάτες της μέσω των μεσιτών της Allianz Trade. Μέχρι σήμερα, η 4Trans έχει χρηματοδοτήσει 90.000 τιμολόγια με συνολικό ποσό άνω των 75 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics, σημειώνοντας αύξηση 350% σε ετήσια βάση.

 

Η 4Trans διόρισε επίσης τον Martin Chvoj ως Chief Risk Officer με αποστολή την αξιολόγηση και τον μετριασμό των σημαντικών ανταγωνιστικών, ρυθμιστικών και τεχνολογικών απειλών για την εταιρεία fintech. Ο Martin έχει εκτεταμένη διεθνή εμπειρία στη διαχείριση κινδύνων και δραστηριοποιήθηκε σε χώρες με υψηλή κανονιστική ρύθμιση στην Κεντρική Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς και σε παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα, οι Φιλιππίνες, η Ινδία, η Ινδονησία και το Βιετνάμ.

Exit mobile version