Η Acre «σήκωσε» 7,3 εκατ. ευρώ για να καταστήσει την αγορά κατοικίας ταχύτερη, ευκολότερη και φθηνότερη

Η αγορά ενός σπιτιού είναι μια από τις πιο αγχωτικές στιγμές της ζωής. Είναι μια τεράστια δέσμευση και απαιτεί πολλή υπομονή, αποφασιστικότητα και θάρρος. Απαιτεί πολλά χρήματα και χρόνο και είναι μια διαδικασία διαβόητα γεμάτη γραφειοκρατία και αργές διαδικασίες.

 

Η Acre έχει αναλάβει την αποστολή να επανεξετάσει ριζικά τη διαδικασία. Η νεοφυής επιχείρηση μεταφέρει την τεχνολογία στην αγορά ακινήτων με τελικό στόχο να κάνει την απόκτηση κατοικίας πιο γρήγορη, πιο εύκολη, πιο διαφανή και, φθηνότερη. Τώρα, η startup εξασφάλισε 7,3 εκατομμύρια ευρώ σε νέα επένδυση. Το McPike Global Family Office (MGFO), συμμετέχει σε αυτόν τον γύρο μαζί με τους επενδυτές που επιστρέφουν στην Aviva και το Founders Factory.

 

Ο Justus Brown, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Acre, δήλωσε: “Η Acre είναι η πρώτη εταιρεία που θα αποκτήσει την ευκαιρία να επενδύσει σε ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων της: “Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην αιχμή της καινοτομίας στον τομέα των χρηματοοικονομικών συμβουλών, παρέχοντας μια νέα, σύγχρονη προσέγγιση που απλοποιεί το συμβουλευτικό ταξίδι για τους μεσίτες και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών. Αυτή η τελευταία άντληση κεφαλαίων αποδεικνύει τη δύναμη και τη δέσμευσή μας στην αγορά και ενισχύει τις φιλοδοξίες μας ως η τεχνολογική πλατφόρμα επιλογής για τους μεσίτες”.

 

Γεννημένη από τη θερμοκοιτίδα Founders Factory (σε συνεργασία με την Aviva), η πλατφόρμα διαμεσολαβητών της Acre χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain για να θέσει τα δεδομένα στο επίκεντρο της απόκτησης ενυπόθηκου δανείου. Το αποτέλεσμα είναι μια διαδικασία που είναι πιο ενημερωμένη, ακριβής και ομαλότερη.

 

Η startup αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς από την τελευταία της χρηματοδότηση το 2019. Όπως αναφέρει, το 2022, η πλατφόρμα αυξήθηκε σε πάνω από 1300 χρήστες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν πάνω από 10 δισεκατομμύρια λίρες σε ετήσιο όγκο υποθηκών, μια αύξηση 10 φορές σε σχέση με το έτος.  Η πλατφόρμα υπέγραψε επίσης το 2022 την πρώτη της εταιρεία που παρέχει μόνο προστασία, την Intrinsic House. Αυτό έρχεται να προστεθεί σε ορισμένα ταχύτατα αναπτυσσόμενα δίκτυα, όπως το Cornerstone Finance Group και το Beneficial Network, που εντάσσονται στο οικοσύστημα της Acre και σε ενσωματώσεις με διάφορους δανειστές, όπως η Santander και η TSB.

 

Με αυτή τη νέα επένδυση, η εταιρεία θέλει να διατηρήσει αυτή την ανάπτυξη και να ακολουθήσει το όραμα να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν σπίτια. Θα αναπτύξει νέες συνεργασίες με δανειστές και ασφαλιστές που θα βοηθούν τους μεσίτες της να προτείνουν και να υποβάλλουν αίτηση για τα κατάλληλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Exit mobile version