Η Acton Capital με έδρα το Μόναχο ανακοινώνει ταμείο ύψους 225 εκατ. ευρώ για ευρωπαϊκές και καναδικές νεοφυείς επιχειρήσεις

Η Acton Capital κλείνει το μεγαλύτερο ταμείο της μέχρι σήμερα, ύψους 225 εκατ. ευρώ, με στόχο να επενδύσει σε νεοφυείς επιχειρήσεις αναπτυξιακού σταδίου σε όλη την Ευρώπη και τον Καναδά με αποδεδειγμένα επιχειρηματικά μοντέλα.

Η Acton Capital, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων πρώιμου και προχωρημένου σταδίου με έδρα το Μόναχο, ανακοίνωσε το κλείσιμο του έκτου της ταμείου με 225 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο ταμείο της μέχρι σήμερα, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη και τον Καναδά, οι οποίες έχουν αποδείξει ένα αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο.

Η ρητορική αυτή συνάδει με την τάση που παρατηρήθηκε κατά το προηγούμενο έτος, με τα VCs να αποφεύγουν τη μεθοδολογία της ανάπτυξης με κάθε κόστος έναντι των αποτελεσμάτων της κατώτατης γραμμής.

Ο διευθύνων εταίρος της Acton Capital Dominik Alvermann εξηγεί:

“Επικεντρωνόμασταν πάντα στην ανάπτυξη που καθοδηγείται από τη λογική και όχι από τη βραχυπρόθεσμη δυναμική. Ξεκινάμε το Fund VI σε ένα περιβάλλον της αγοράς όπου αυτή η προσέγγιση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

“Στον τρέχοντα κύκλο της αγοράς, η ανάγκη εξισορρόπησης ενός ελκυστικού αναπτυξιακού προφίλ και σταθερών οικονομικών θεμελιωδών στοιχείων θα είναι υψίστης σημασίας.

“Η επενδυτική μας προσέγγιση με υψηλή πεποίθηση και η εμπειρία από πέντε προηγούμενες γενιές ταμείων μας φέρνουν σε εξαιρετική θέση για να γίνουμε ένας πραγματικά ουσιαστικός εταίρος για τους σημερινούς και μελλοντικούς ιδρυτές”.

Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει σε αρκετές νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω του νέου ταμείου, μεταξύ των οποίων:

Η βελγική Henchman, παρέχει ένα εργαλείο γνώσεων για δικηγόρους, βοηθώντας στη βελτιστοποίηση και ψηφιοποίηση των ροών εργασίας των επαγγελματιών του νομικού κλάδου.

Η Klaus, από την Εσθονία, προσφέρει μια λύση διασφάλισης ποιότητας που βοηθά τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τα έσοδά τους μέσω της εξυπηρέτησης πελατών.

Η γερμανική εταιρεία ECO Group επιτρέπει στις οικολογικές μάρκες να προσεγγίσουν τους καταναλωτές με μια επιλεγμένη επιλογή προϊόντων για το σπίτι και την ομορφιά.

Η γερμανική Seatti προσφέρει ένα υβριδικό λογισμικό διαχείρισης εργατικού δυναμικού.

Η Skribble είναι μια κορυφαία ελβετική υπηρεσία ηλεκτρονικής υπογραφής, η οποία επιτρέπει μια πραγματικά ψηφιακή ροή εργασίας εγγράφων, πλήρως συμβατή με τα πρότυπα της ΕΕ και της Ελβετίας.

Exit mobile version