Η Aeromon συγκέντρωσε 4,8 εκατομμύρια ευρώ για τη μείωση των εκπομπών ρύπων

Σε όλη την Ευρώπη, ο αγώνας για την υιοθέτηση λύσεων που θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου πλανήτη για την προστασία του για τις επόμενες γενιές συνεχίζεται. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενισχύουν τη νομοθεσία και τους κανονισμούς σε όλους τους κλάδους για να διασφαλίσουν ότι οι φιλόδοξοι στόχοι επιτυγχάνονται και ότι αυξάνει την πίεση στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να αναλάβουν δράση.

 

Η φινλανδική startup Aeromon έχει αποστολή να βοηθήσει τις βιομηχανίες ενέργειας και επεξεργασίας να μειώσουν τις εκπομπές, να αποφύγουν την απώλεια προϊόντων και να βελτιώσουν την ασφάλεια εργασίας με μια μοναδική τεχνολογία παρακολούθησης εκπομπών. Η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 4,8 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα κεφαλαιακό δάνειο από το The Finland Climate Fund αποτελεί μέρος του πακέτου χρηματοδότησης, εκ των οποίων τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ συγκεντρώθηκαν από βιομηχανικούς επενδυτές, τη Vopak Ventures και τους σημερινούς μετόχους της εταιρείας.

 

Η Aeromon, που ιδρύθηκε το 2015, αναπτύσσει τεχνολογία παρακολούθησης εκπομπών που περιλαμβάνει υλικό και λογισμικό, παρέχοντας υπηρεσίες παρακολούθησης εκπομπών κινητής τηλεφωνίας τόσο στη βιομηχανία όσο και στις αρχές. Με την τεχνολογία, οι χρήστες έχουν μεγαλύτερη επίβλεψη των εκπομπών τους και έτσι είναι σε καλύτερη θέση να αναλάβουν δράση. Παρέχονται στους πελάτες οπτικά δεδομένα, σε πραγματικό χρόνο, με δυνατότητα δράσης που επιτρέπουν καλύτερη λήψη αποφάσεων. Άλλωστε, με μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση, μπορούν να γίνουν περισσότερες ενέργειες. Επιπλέον, σύμφωνα με την startup, η τεχνολογία οδηγεί σε βελτιωμένη ακρίβεια ανίχνευσης διαρροών και μπορεί να ποσοτικοποιήσει τις εκπομπές διαρροής 10 φορές πιο γρήγορα από τις παραδοσιακές μεθόδους.

 

Ήδη οι υπηρεσίες της Aeromon χρησιμοποιούνται από εταιρείες σε όλη την Ευρώπη για την επαλήθευση και την ποσοτικοποίηση των εκπομπών από βιομηχανικές εγκαταστάσεις και έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί αξία σε πολύπλοκα και απαιτητικά περιβάλλοντα, όπως για παράδειγμα σε βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, χημικών, διαχείρισης αποβλήτων, ενέργειας και εξόρυξης. Αυτές οι βιομηχανίες είναι οι βασικοί ρυπαίνοντες σε όλη την Ευρώπη, επομένως αυτό σηματοδοτεί ένα απίστευτα θετικό σημάδι για τις ευρωπαϊκές προσπάθειες για την επίτευξη των κλιματικών στόχων.

 

Επί του παρόντος, η Aeromon υπηρετεί κυρίως στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Σλοβενία ​​και τη Γαλλία. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες της Κεντρικής Ευρώπης πιο αποτελεσματικά, έχοντας μια επιχειρησιακή ομάδα τώρα στο Ρότερνταμ και τελικά σε άλλες μεγάλες βιομηχανικές πόλεις της Ευρώπης.

 

Η νέα ενίσχυση κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την περαιτέρω προώθηση των δυνατοτήτων ανάλυσης δεδομένων για ταχεία ανίχνευση διαρροών και ακριβή ποσοτικοποίηση των εκπομπών.

 

Η Maria Kuosa, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Aeromon, δήλωσε: Είμαστε περήφανοι που μας συνοδεύει μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία όπως η Vopak στο ταξίδι μας για να απεικονίσουμε και να αναφέρουμε διαρροές και να υποστηρίξουμε τις βιομηχανικές εταιρείες στη μείωση των εκπομπών. Μεταξύ των βελτιώσεων στο χαρτοφυλάκιο τεχνολογίας και υπηρεσιών, αυτή η χρηματοδότηση επιτρέπει στην Aeromon να είναι πιο κοντά σε μια μεγάλη αγορά ανοίγοντας ένα μόνιμο γραφείο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας».

Exit mobile version