Η Aikido Security με έδρα τη Γάνδη εξασφαλίζει 5 εκατ. ευρώ σε γύρο αρχικής χρηματοδότησης

Η Aikido Security, πάροχος λύσεων ασφάλειας λογισμικού, συγκεντρώνει 5 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση Seed για να επεκτείνει την ομάδα της και την παρουσία της στην αγορά. Η πλατφόρμα βοηθά τις εταιρείες SaaS να εντοπίζουν κρίσιμες παραβιάσεις ασφαλείας και να μειώνουν τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Η Aikido Security, μια εταιρεία με έδρα τη Γάνδη που ασχολείται με λύσεις ασφάλειας λογισμικού φιλικές προς τους προγραμματιστές, ανακοίνωσε σήμερα την αύξηση των 5 εκατομμυρίων ευρώ σε ένα γύρο χρηματοδότησης Seed. Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την πρόσληψη μελών της ομάδας προϊόντων, ανάπτυξης, μάρκετινγκ και πωλήσεων, καθώς και για τη συνέχιση της ενίσχυσης της θέσης της εταιρείας στην αγορά της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Όπως η σύγχρονη ιαπωνική πολεμική τέχνη που χωρίζεται σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες, έτσι και το Aikido Security χρησιμεύει ως εργαλείο άμυνας όλων των πτυχών για τους προγραμματιστές.

Η πλατφόρμα σαρώνει τον πηγαίο κώδικα και συχνά μεγάλη ποικιλία στοιχείων cloud που εμπλέκονται στις λειτουργίες του οργανισμού SaaS και κατατάσσει τα τρωτά σημεία ανάλογα με τη σοβαρότητα, διασφαλίζοντας ότι τα κρίσιμα ζητήματα αντιμετωπίζονται πρώτα και διαχωρίζοντάς τα από τα ψευδώς θετικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος και CTO της Aikido, Willem Delbare, διευκρινίζει:

“Οι εταιρείες SaaS που δημιουργούν την πλατφόρμα τους συχνά ασφαλίζουν το νέο τους λογισμικό εγκαθιστώντας πολυάριθμα διάσπαρτα εργαλεία.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολύ θόρυβο για τους προγραμματιστές και να δημιουργήσει μια πληθώρα διαφορετικών ψευδών θετικών αποτελεσμάτων, τα οποία απαιτούν προσοχή, αλλά δεν αποτελούν πραγματική απειλή. Αυτό προκαλεί τεράστια επιβάρυνση στο προσωπικό που διαχειρίζεται την ασφάλεια της πλατφόρμας.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται από την ανάπτυξη – η οποία μπορεί να συμβεί γρήγορα στο SaaS – δημιουργώντας τεράστιους πονοκεφάλους για το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια”.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν εξοικονομηθεί μέχρι σήμερα πάνω από 1.500 εργάσιμες ημέρες για τους προγραμματιστές, οι οποίες διαφορετικά θα αναλώνονταν σε ψευδείς θετικές καταστάσεις.

Η Delbare μοιράστηκε περαιτέρω:

“Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, έχω δημιουργήσει πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις SaaS και έχω σπαταλήσει εκατοντάδες ώρες για να συναρμολογήσω ένα συνονθύλευμα εργαλείων που απαιτούνται για την ασφάλεια μιας νέας πλατφόρμας. Ξεκινώντας την Aikido, είδα έναν καλύτερο τρόπο για τον εντοπισμό κρίσιμων παραβιάσεων, υποβαθμίζοντας παράλληλα τα ενοχλητικά “μη ζητήματα” που σπαταλούν τον χρόνο ενός μηχανικού.

“Είμαστε η μόνη εταιρεία στην Ευρώπη που το κάνει αυτό, αποδεικνύοντας μια ανανεωμένη ενέργεια για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην ήπειρο”.

Η Aikido συγκαταλέγει στο πελατολόγιό της τις CertifID, Lighthouse, Zus Health, Henchman, Secure Code Warrior και Oliva Health και αναφέρει ότι έχει δει πάνω από 1.000 συνολικές εγκαταστάσεις σε μόλις ένα χρόνο – κάτι κάπως σπάνιο στον κόσμο των νέων λύσεων SaaS.

Ο γύρος εκκίνησης (Seed round) της εταιρείας ύψους 5 εκατ. ευρώ έγινε υπό τη συνδιοίκηση της Notion Capital και της Connect Ventures, ενώ συμμετείχαν το Precede Fund της Inovia Capital και η αγγελική επενδύτρια Christina Cacioppo, διευθύνουσα σύμβουλος της Vanta.

Exit mobile version