Η Ambl συγκέντρωσε 1,52 εκατομμύρια ευρώ για να καταπολεμήσει τις ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής με κρατήσεις σε πραγματικό χρόνο

Η Ambl με έδρα το Λονδίνο έχει αποστολή να δώσει μέσω της πλατφόρμας της την ώθηση που χρειάζεται ο τομέας της φιλοξενίας, παρέχοντας στους καταναλωτές κρατήσεις σε πραγματικό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα καταπολεμά την κουλτούρα ακύρωσης της τελευταίας στιγμής. Η startup έχει συγκεντρώσει τώρα περίπου 1,52 εκατομμύρια ευρώ αφού μόλις έκλεισε τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης με τον υπάρχοντα επενδυτή και επιχειρηματία Mark Gordon. Τώρα, η Ambl ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

 

Πιστεύεται ότι οι άνθρωποι που δεν εμφανίζονται στις κρατήσεις που γίνονται σε παμπ και εστιατόρια κοστίζουν δισεκατομμύρια στον κλάδο κάθε χρόνο. Είναι απογοητευτικό για τον ιδιοκτήτη της παμπ/εστιατορίου, αλλά και για όσους θα ήθελαν να κάνουν κράτηση αλλά δεν μπορούσαν να βρουν χώρο.

 

Οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και ο αυξανόμενος αριθμός των non-show φέρνουν τα εστιατόρια και τα μπαρ σε δύσκολη θέση. Έρευνα CGA έχει επισημάνει ότι ένας στους επτά (14%) καταναλωτές έχει παραδεχτεί ότι δεν εκπλήρωσε τις κρατήσεις του. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο όμιλος ιταλικών εστιατορίων Gusto φέρεται να έχασε 30.000 λίρες σε μια εβδομάδα λόγω μιας σειράς non-show καθώς περισσότεροι από 1.000 καλεσμένοι δεν εμφανίστηκαν στο τραπέζι τους.

 

Η Ambl προσφέρει στους καταναλωτές κρατήσεις σε εστιατόρια και μπαρ σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, είτε πρόκειται για δείπνο εργασίας της τελευταίας στιγμής, για ένα κοκτέιλ στον τελευταίο όροφο ή για μια χαρακτηριστική εμπειρία στο πιο πρόσφατο hotspot, η Ambl μπορεί να το πραγματοποιήσει.

 

Βασικά, η startup χρησιμοποιεί την κουλτούρα της τελευταίας στιγμής για την εύνοια των εστιατορίων, αλλάζοντας τον τρόπο που μπορούν να αντιδράσουν σε αυτήν – βοηθώντας τους παρόχους φιλοξενίας να βγάλουν χρήματα αντί να χάσουν χρήματα από αποφάσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ο Aaron Solomon, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Ambl, σχολίασε: «Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν απίστευτα δύσκολα για τον κλάδο της φιλοξενίας. Από τις άνευ προηγουμένου ελλείψεις προσωπικού και τα ζητήματα αλλαγής προμηθειών έως την αυξανόμενη τάση των ακυρώσεων την τελευταία στιγμή είναι κρίσιμο να υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις για να βοηθήσουν έναν κλάδο που γνωρίζουμε και αγαπάμε, να ευδοκιμήσει ξανά».

 

Ενώ πολλοί πάροχοι φιλοξενίας έχουν ήδη λάβει μέτρα για την απορρόφηση του κόστους των ακυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων των προκαταβολών ή της χρέωσης τελών ακύρωσης , αυτές οι λύσεις δεν είναι τόσο προληπτικές.

 

Η Ambl, που ιδρύθηκε από τους Aaron Solomon, Jed Hackling και Bobby Naaem, αναδιαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι προσεγγίζουν τις νυχτερινές εξόδους τους – διευκολύνοντας τόσο όσους βγαίνουν έξω να βρουν μέρη για να πάνε όσο και τα μπαρ και τα εστιατόρια να προσελκύσουν κόσμο. Η πλατφόρμα δίνει τη δύναμη και το μέσο να αντιμετωπιστούν οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και τα non-shows , διατηρώντας ταυτόχρονα τα πάντα γρήγορα, απλά και, κυρίως, ορατά στον καταναλωτή.

 

Ο Aaron Solomon είπε επίσης: «Η απώλεια εσόδων και τα πρόωρα κλεισίματα θα ανήκουν στο παρελθόν χάρη στην Ambl, η οποία έχει σχεδιαστεί για να δίνει στους χώρους τη δύναμη να καταπολεμήσουν τις επιζήμιες επιπτώσεις της κουλτούρας ακύρωσης της τελευταίας στιγμής. Δημιουργήθηκε για να δώσει στους καταναλωτές την ελευθερία να βλέπουν και να κάνουν κράτηση για χώρους με διαθεσιμότητα, «εδώ και τώρα».

 

Η νέα χρηματοδότηση θα τροφοδοτήσει την επίσημη κυκλοφορία στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο και θα επιταχύνει την ανάπτυξη προϊόντων. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την γρηγορότερη ανάπτυξη  της ομάδας.

 

Exit mobile version