Η Aonic αποκτά την εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών VR nDreams σε συμφωνία 110 εκατ. δολαρίων

Η Aonic εξαγοράζει την εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών VR nDreams σε μια συμφωνία ύψους 110 εκατομμυρίων δολαρίων, ενισχύοντας τη θέση της στην αγορά παιχνιδιών VR.

Ο όμιλος τυχερών παιχνιδιών Aonic εξαγόρασε τον εκδοτικό οίκο και προγραμματιστή παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας nDreams με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια συμφωνία ύψους 110 εκατομμυρίων δολαρίων. Η κίνηση αυτή εξυπηρετεί την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της Aonic στην αγορά παιχνιδιών VR, προσθέτοντας την nDreams σε μια σταθερή εταιρεία που ήδη φιλοξενεί το στούντιο ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών και κινούμενων σχεδίων Milky Tea με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και τη γερμανική Exmox, ένα δίκτυο μάρκετινγκ επιδόσεων με επίκεντρο τα παιχνίδια.

Στα τέλη Μαρτίου του 2022, η Aonic απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην nDreams με μια επένδυση ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων, μια επένδυση που βοήθησε την εξαγορά της nDreams από το στούντιο παιχνιδιών εμβύθισης Near Light με έδρα το Μπράιτον.

Στροφή στην VR
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 ως μια προσπάθεια με επίκεντρο τα παραδοσιακά παιχνίδια, αλλά το 2013 στράφηκε αποκλειστικά στα παιχνίδια VR. Σήμερα η nDreams αποτελείται από περίπου 195 προγραμματιστές που εργάζονται σε τέσσερα στούντιο και είναι υπεύθυνη για επιτυχημένους τίτλους όπως τα Little Cities, Synapse, Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord. Σε συνεργασία με τη Sony Pictures Virtual Reality και τη Meta, η nDreams είναι το όνομα πίσω από τον κορυφαίο τίτλο Powerwash Simulator VR της Meta Quest.

Διασταυρούμενη γονιμοποίηση
Η Aonic Group, με έδρα τη Στοκχόλμη, είναι μια αυτοπροσδιοριζόμενη “οικογένεια βιντεοπαιχνιδιών που αποτελείται από στούντιο ανάπτυξης καθώς και από παρόχους τεχνολογίας και υπηρεσιών που σχετίζονται με τα παιχνίδια”. Το ήθος της είναι αυτό της αποκέντρωσης, αντί να διοικεί έναν οργανισμό από πάνω προς τα κάτω, ο οποίος θεωρείται ως μια συλλογή εταιρειών χαρτοφυλακίου, η Aonic προωθεί ενεργά τη δημιουργικότητα και την πρόοδο μέσω της διασταύρωσης και της ανταλλαγής πληροφοριών.

Εκτός από τις δικές της εξαγορές, η Aonic κατέχει επίσης μερίδια στην OtherSide Entertainment του θρύλου του κλάδου Warren Spector και στην εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Bkom Studios με έδρα το Κεμπέκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της nDreams Patrick O’Luanaigh μοιράστηκε:

“Ιδρύσαμε την nDreams το 2006, στρέψαμε την προσοχή μας αποκλειστικά στα παιχνίδια VR το 2013 και είμαστε υπερήφανοι για όλα όσα έχουμε επιτύχει ως ανεξάρτητη εταιρεία.

“Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να καλωσορίσουμε την υποστήριξη της Aonic για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση μας και να εκμεταλλευτούμε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την VR και το MR.

“Το κρίσιμο είναι ότι, μετά από 18 μήνες συνεργασίας με την Aonic και επωφελούμενοι από την επένδυσή της, είμαστε σίγουροι ότι βρήκαμε τον σωστό εταίρο. Αυτή η συμφωνία δεν θα είχε συμβεί διαφορετικά”.

Exit mobile version