Η Arctic Shores «σήκωσε» μια νέα επένδυση για την ενίσχυση της ποικιλομορφίας και της ποιότητας του εργατικού δυναμικού

Για δεκαετίες, οι ομάδες προσλήψεων και οι επιχειρήσεις βασίζονταν στον έλεγχο βιογραφικών σημειωμάτων και στις παραδοσιακές δοκιμασίες για να αξιολογήσουν την καταλληλότητα ενός υποψηφίου για εργασία. Πρόκειται για μια διαδικασία που δεν έχει αλλάξει πολύ – παρά το γεγονός ότι ο κόσμος που ζούμε, μαθαίνουμε και κερδίζουμε έχει αλλάξει δραστικά. Τώρα, οι δεξιότητες ενός υποψηφίου και η καταλληλότητα για έναν ρόλο δεν μπορούν πραγματικά να παρουσιαστούν σε ένα βιογραφικό σημείωμα, και εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης δεξιοτήτων, οι επιχειρήσεις πρέπει πραγματικά να είναι πιο ανοιχτόμυαλες και δημιουργικές όταν πρόκειται να βρουν και να αξιολογήσουν υποψηφίους.

 

Η Arctic Shores με έδρα το Μάντσεστερ λειτουργεί με αυτή την πεποίθηση από την ίδρυσή της το 2014. Η startup ιδρύθηκε από τον Robert Newry και τον Safe Hammas με στόχο τη δημιουργία αξιολογήσεων που δίνουν στους ανθρώπους καλύτερες ευκαιρίες να δείξουν τις δυνατότητές τους και στους εργοδότες τα μέσα να τις δουν. Τώρα, η startup έχει συγκεντρώσει νέες επενδύσεις και πρόκειται να επεκταθεί σε νέες αγορές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Λεπτομέρειες χρηματοδότησης

 

Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις – συγκεκριμένα, μια οξεία κρίση δεξιοτήτων. Παράλληλα με την αυξανόμενη ψηφιοποίηση της εργασίας και την ανάγκη ταχείας προσαρμογής, η ανάγκη αξιολόγησης του δυναμικού και των κοινωνικών δεξιοτήτων έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών και το παραδοσιακό βιογραφικό σημείωμα δεν είναι πραγματικά ικανό για το σκοπό αυτό.

 

Η Arctic Shores με έδρα το Μάντσεστερ ανοίγει το δρόμο προς τα εμπρός από το 2014 για να βοηθήσει τους εργοδότες να δημιουργήσουν το ποικιλόμορφο, επιτυχημένο εργατικό δυναμικό του αύριο, επιτρέποντας στους οργανισμούς να διευρύνουν τις δεξαμενές ταλέντων τους, ανακαλύπτοντας υποψηφίους υψηλής ποιότητας που συχνά παραβλέπονται από τον έλεγχο βιογραφικών σημειωμάτων και τις παραδοσιακές εξετάσεις. Οι οργανισμοί που βασίζονται στο βιογραφικό σημείωμα και σε ξεπερασμένα κριτήρια επιλογής, όπως οι τίτλοι σπουδών, μένουν πίσω από εκείνους που ακολουθούν μια πιο προοδευτική προσέγγιση – όχι μόνο όσον αφορά τις δεξιότητες αλλά και την ποικιλομορφία.

 

Η νεοσύστατη εταιρεία έχει αναπτύξει ψυχομετρικές αξιολογήσεις που, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τεστ, χρησιμοποιούν καθήκοντα συμπεριφοράς και καταγράφουν τις απαντήσεις για να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που αποκαλύπτουν το πραγματικό δυναμικό. Συλλέγοντας 10.000+ σημεία δεδομένων από ένα ελκυστικό και φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, η εφαρμογή κατατάσσει ποιοι υποψήφιοι είναι πιο κατάλληλοι για έναν ρόλο σε μια εταιρεία.

 

Αυτή η καθοδηγούμενη από δεδομένα και αντικειμενική προσέγγιση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποικιλομορφία έως και 60%, αυξάνει την ποιότητα των προσλήψεων έως και 40% και επιτυγχάνει ανατροφοδότηση των υποψηφίων σε ποσοστό άνω του 80% – σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας.

 

Μέχρι σήμερα, η Arctic Shores έχει βοηθήσει γνωστές εταιρείες όπως οι Vitality, PwC, Thales, TalkTalk και Arcadis, να αξιολογήσουν αντικειμενικά περισσότερους από τρία εκατομμύρια υποψηφίους παγκοσμίως, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα των προσλήψεων και μειώνοντας το κόστος πρόσληψης.

 

Αυτή η νέα επένδυση θα συμβάλει στην επιτάχυνση της νέας αυτορυθμιζόμενης πλατφόρμας της Arctic SHores, και με την αυξανόμενη ζήτηση για αξιολογήσεις κοινωνικών δεξιοτήτων, η εταιρεία δρομολογεί μια ενημέρωση για την αξιολόγηση της νοημοσύνης στον χώρο εργασίας. Μετά την ανάπτυξη στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών συμβάσεων με την Airbus Siemens και τη Schneider Electric, η επένδυση θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή παρουσία της Arctic Shores και την ικανότητα της αγοράς να επιταχύνει την ανάπτυξη στην περιοχή αυτή.

Exit mobile version