Ενώ η ασφάλιση υγείας θεωρείται συχνά ως ένας αποτελεσματικός τρόπος για να φροντίζετε την υγεία σας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να έχει κάποιες επιπλοκές – ο κύριος ένοχος είναι η πληρωμή των λογαριασμών. Η ασφάλιση, γενικά, χαρακτηρίζεται συχνά από υψηλά επίπεδα γραφειοκρατίας και στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, αυτό μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση των ασθενών στην περίθαλψη και να γίνει πονοκέφαλος για τους γιατρούς και τις εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης.
Η εταιρεία hi.health με έδρα τη Βιέννη θέλει να το αλλάξει αυτό. Η startup έχει αναπτύξει μια ψηφιακή λύση insurtech που απλοποιεί τη διαδικασία αποζημίωσης για τους ασφαλισμένους. Τώρα, η ομάδα έχει λάβει νέες επενδύσεις, καθώς οι επενδυτές ενδιαφέρονται για αυτή την προσοδοφόρα αγορά.
Λεπτομέρειες χρηματοδότησης
- 6 εκατ. ευρώ αντλήθηκαν σε γύρο χρηματοδότησης πριν από τη σειρά Α
- Συμμετείχαν οι υφιστάμενοι επενδυτές SpeedInvest και Calm/Storm
- Νέοι διεθνείς επενδυτές Haymaker Ventures, Fin VC και Nina Capital συμμετείχαν επίσης στο γύρο.
- Η hi.health ιδρύθηκε το 2018 από τον Fredrik Debong (πρώην mySugr) και τον Sebastian Gruber και έχει ως στόχο να επιτρέψει στους ανθρώπους να αποζημιώνονται για ιατρικά έξοδα με μια ταχύτερη και απλούστερη διαδικασία. Η ομάδα έχει αναπτύξει μια εφαρμογή που προσφέρει βολική και ασφαλή πρόσβαση στην τιμολόγηση της υγειονομικής περίθαλψης.
Οι χρήστες μπορούν εύκολα να υποβάλλουν ψηφιακά τα τιμολόγιά τους και το hi.health αναλαμβάνει την περαιτέρω επεξεργασία, την τιμολόγηση και την εξυπηρέτηση πελατών, παρέχοντας μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης. Με την ενσωματωμένη “βιβλιοθήκη” οι χρήστες λαμβάνουν μια διαφανή επισκόπηση των σχετικών ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας που καλύπτονται από την ασφάλειά τους.
Από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής το 2019, η εταιρεία έχει διευκολύνει την επιστροφή χρημάτων ύψους άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Επιπλέον, υπήρξε συνεχής ανάπτυξη και βελτίωση των προϊόντων – για παράδειγμα, οι αγορές που πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα ηλεκτρονικά καταστήματα μπορούν πλέον να πληρωθούν απευθείας μέσω της εφαρμογής. Εκτός από τα διαδικτυακά φαρμακεία, το σύστημα hi.direct έχουν πλέον ενσωματώσει και διαδικτυακοί οπτικοί, πάροχοι τηλεϊατρικής και πάροχοι μαθημάτων πρόληψης.
Με αυτή τη νέα χρηματοδότηση, η ομάδα σχεδιάζει να επεκτείνει το προσωπικό της, το προϊόν και την παρουσία της στην αγορά. Αυτό γίνεται παράλληλα με την αύξηση του αριθμού των συνεργαζόμενων εταιρειών. Η Hi.health θέλει επίσης να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε φαρμακευτικές εταιρείες ή παρόχους λογισμικού γιατρούς στο μέλλον.