Η αθλητική πλατφόρμα Let’s Do This συγκέντρωσε πάνω από 56 εκατομμύρια ευρώ με την υποστήριξη της Serena Williams και του Usain Bolt

Η  Let’s Do This, η οποία ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2016, έχει μια αποστολή να εμπνεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συναντηθούν για να ζήσουν στιγμές που τους κάνουν να νιώθουν ζωντανοί. Πρόκειται για την οικοδόμηση μιας κοινότητας που βασίζεται στον υποστηρικτικό αθλητισμό. Η πλατφόρμα διευκολύνει τους ανθρώπους να βρίσκουν, να κάνουν κράτηση και να προετοιμάζονται για τις καλύτερες εμπειρίες τρεξίματος, τριάθλου, ποδηλασίας και εμποδίων σε όλο τον κόσμο. Συγκεντρώνει σε ένα μέρος χιλιάδες διαφορετικά αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων και των κορυφαίων Hackney Moves, The Great North Run και Oxford Half. Με ήδη περισσότερους από 5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, η startup έχει προσελκύσει την προσοχή αστέρων του χώρου – συμπεριλαμβανομένων των παγκοσμίου φήμης αθλητών, Serena Williams και Usain Bolt.

 

Αυτή η τελευταία συγκέντρωση κεφαλαίων οδήγησε τις Craft Ventures και Headline να συμμετέχουν ως κύριοι επενδυτές, με την υποστήριξη από υπάρχοντες επενδυτές EQT, NFX και Y Combinator, καθώς και από τη νεοεισερχόμενη Morpheus Ventures. Αυτοί ενώνονται με τους υπάρχοντες επενδυτές αγγέλους της εταιρείας από προηγούμενους γύρους, όπως η Serena Williams, ο Usain Bolt και η Paula Radcliffe, ο ιδρυτής του Gmail Paul Buchheit, καθώς και ο Ian Hogarth, ιδρυτής της Songkick.

 

Ο Alex Rose, συνιδρυτής και COO της Let’s Do This, δήλωσε: «Ζούμε σε έναν κόσμο όπου περνάμε περισσότερο χρόνο από ποτέ με τα κεφάλια μας χωμένα στα τηλέφωνά μας. Η αυξανόμενη επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του Metaverse είναι μια καταθλιπτική επέκταση αυτού και η επίδραση στην υγεία και την ευημερία μας δεν μπορεί να αγνοηθεί. Θέλουμε να είμαστε η διαδικτυακή πλατφόρμα που βοηθά τους ανθρώπους να βγαίνουν offline – ώστε να μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο, κάνοντας πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους».

 

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της εμπειρίας του ιστότοπου και της εφαρμογής για την αναζήτηση και την κράτηση εκδηλώσεων. Η εταιρεία θα αναπτύξει επίσης τα κοινωνικές χαρακτηριστικά της εφαρμογής Let’s Do This, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ακολουθούν ο ένας τον άλλον, να ανακαλύπτουν νέα συμβάντα με βάση το δίκτυό τους και να μοιράζονται την πρόοδο της προπόνησης – ένας σημαντικός παράγοντας για το κίνητρο των συμμετεχόντων. Αυτό προστίθεται στα σχέδια για αύξηση του προσωπικού σε 150 (από 85) μέχρι το τέλος του έτους. Η εταιρεία θα συνεχίσει επίσης την επέκτασή της στις ΗΠΑ με την προσθήκη ενός νέου κεντρικού γραφείου στο Boulder του Κολοράντο.

 

Ο Sam Browne, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Let’s Do This, πρόσθεσε: «Ως επιχείρηση, όχι μόνο είμαστε παθιασμένοι με τα αθλήματα και τις ζωντανές εκδηλώσεις, αλλά ξέρουμε τι χρειάζεται για να τα κάνουμε πραγματική επιτυχία, γι’ αυτό πολλοί διοργανωτές μας εμπιστεύονται ήδη για τις δικές τους εκδηλώσεις. Χάρη στη χρηματοδότηση και την υποστήριξη από τους επενδυτές μας, σκοπεύουμε να επεκταθούμε σε περαιτέρω κλάδους στον χώρο των ζωντανών εκδηλώσεων και εμπειριών – συνεχίζοντας την αποστολή μας να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά μέσα από σημαντικές εμπειρίες.»

 

Η Serena Williams, άγγελος επενδυτής στην Let’s Do This, δήλωσε: «Λατρεύω τον αθλητισμό και έχω δει από πρώτο χέρι τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει στις ζωές των ανθρώπων. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι συχνά καθυστερούν να ανακαλύψουν τον αθλητισμό και τα οφέλη που μπορεί να τους φέρει. Η Let’s Do This καταρρίπτει αυτό το εμπόδιο επιτρέποντας στους ανθρώπους να ανακαλύψουν νέους τρόπους διατήρησης της φόρμας, ενθαρρύνοντάς τους να πιέσουν τον εαυτό τους και παρέχοντας μια αίσθηση κοινότητας και συντροφικότητας στη διαδικασία, ανεξάρτητα από τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Αυτή είναι μια αποστολή για την οποία είμαι περήφανη – το να φέρνεις περισσότερους ανθρώπους κοντά μέσω της δύναμης του αθλητισμού».

Exit mobile version