Η αυστριακή βιοτεχνολογία HeartBeat.bio εξασφαλίζει 4,5 εκατ. ευρώ για την πλατφόρμα ανακάλυψης καρδιοειδών φαρμάκων

Η HeartBeat.bio εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για την πλατφόρμα ανακάλυψης καρδιοειδών φαρμάκων. Σχεδιάζει να αναπτύξει φάρμακα πρώτης κατηγορίας ταχύτερα και αποτελεσματικότερα, μειώνοντας τις δοκιμές σε ζώα.

Η αυστριακή νεοφυής εταιρεία βιοτεχνολογίας HeartBeat.bio εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για την προ-σειρά Α.

Τα φρέσκα κεφάλαια θα τροφοδοτήσουν την ολοκλήρωση της πλατφόρμας ανακάλυψης καρδιοειδών φαρμάκων για ιδιόκτητα και συνεργατικά προγράμματα ανακάλυψης φαρμάκων για περιπτώσεις όπως οι καρδιομυοπάθειες που προκαλούνται από φάρμακα και οι γενετικές καρδιοπάθειες ή το έμφραγμα του μυοκαρδίου και η ίνωση.

Τον γύρο χρηματοδότησης συνδιοργάνωσαν οι i&i Biotech Fund, Invest AG, aws Gründungsfonds II και Tensor Ventures.

Η πλατφόρμα ανακάλυψης φαρμάκων της HeartBeat.bio ξεκινά από τον εντοπισμό και την επικύρωση των στόχων, τη μοντελοποίηση της νόσου, τον εντοπισμό και την επιβεβαίωση των επιτυχιών μέχρι την ανάπτυξη κύριων ενώσεων, τη δημιουργία προφίλ φαρμάκων και, τέλος, τις κλινικές δοκιμές στο πιάτο.

Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να αναπτύσσει φάρμακα πρώτης κατηγορίας ταχύτερα, λιγότερο δαπανηρά και με υψηλότερο ποσοστό κλινικής επιτυχίας.

“Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία της HeartBeat.bio έχει πραγματικές δυνατότητες να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη ανάπτυξη φαρμάκων για τη θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων. Ταυτόχρονα, βλέπουμε και μια ηθική διάσταση, καθώς η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των πειραμάτων σε ζώα”, λέει ο Tomas Maršálek, οικονομικός διευθυντής του i&i Biotech Fund.

Η HeartBeat.bio συνδυάζει την κλιμακούμενη καρδιοειδής τεχνολογία της με το αυτοματοποιημένο σύστημα κυτταροκαλλιέργειας CellXpress.ai της Molecular Devices έναν κόμβο καινοτομίας 3D βιολογίας, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας μεταξύ των δύο.

“Είμαστε υπερήφανοι που λάβαμε χρηματοδότηση από τέσσερις συμπληρωματικούς επενδυτές με την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση στο γύρο επιχειρηματικών συμμετοχών της σειράς Α, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για το 2025”, λέει ο Michael Krebs, CEO της HeartBeat.bio.

 

 

Exit mobile version