Η BeCause συγκεντρώνει 416 χιλ. ευρώ για την ενίσχυση της βιωσιμότητας της τουριστικής βιομηχανίας

Η ‍BeCause, μια νεοφυής επιχείρηση με έδρα την Κοπεγχάγη που μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο οι βιομηχανίες φιλοξενίας, ταξιδιών και τουρισμού διαχειρίζονται τα δεδομένα βιωσιμότητάς τους, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση επένδυσης ύψους 416 χιλιάδων ευρώ από τους γνωστούς Δανούς επιχειρηματίες και επενδυτές Carsten Mahler και Daniel Heskia.

 

Το νέο κεφάλαιο θα παράσχει σημαντική οικονομική στήριξη για την επόμενη φάση της δανικής εταιρείας και φέρνει πολύτιμη στρατηγική καθοδήγηση και συμβουλές από έμπειρους επενδυτές, γνωστούς για τον εντοπισμό επιτυχημένων επιχειρήσεων και τη δημιουργία σημαντικών αποδόσεων.

 

Η επένδυση, η οποία εξασφαλίστηκε πριν από το επίσημο άνοιγμα του seed γύρου της νεοφυούς επιχείρησης, επιτρέπει στην BeCause να επεκτείνει τις εμπορικές προσπάθειες και τις προσπάθειες ανάπτυξης προϊόντων με πρόσθετους πόρους και διάδρομο.

 

“Από την ίδρυσή μας, έχουμε ήδη προσελκύσει μερικά από τα κορυφαία ταξιδιωτικά και τουριστικά εμπορικά σήματα στον κόσμο, όπως η Booking.com, η GreenKey και άλλες κορυφαίες ταξιδιωτικές και τουριστικές εταιρείες, οι οποίες πιστεύουν στην ικανότητα της πλατφόρμας μας να μετασχηματίσει την προσέγγισή τους για τη βιωσιμότητα και δεσμεύονται να παρέχουν βιώσιμες επιλογές στους ταξιδιώτες, βελτιώνοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες τους διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τις προσπάθειές τους για βιωσιμότητα”, λέει ο Frederik Rubens Steensgaard, CEO και συνιδρυτής της BeCause.

 

Ο κόμβος βιωσιμότητας της νεοφυούς επιχείρησης που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη απλοποιεί, επιταχύνει και μειώνει το κόστος της διαχείρισης της βιωσιμότητας στην τουριστική βιομηχανία, απελευθερώνοντας πόρους και επιτρέποντας μεγαλύτερο αντίκτυπο στον πραγματικό κόσμο. Εξαλείφοντας το 60% των πόρων που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως για επαναλαμβανόμενες, επιρρεπείς σε σφάλματα χειροκίνητες διοικητικές εργασίες, το BeCause δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παραμένουν ενήμεροι για τις τελευταίες βελτιώσεις της βιωσιμότητας, με αποτέλεσμα την εξαπλάσια και ταχύτερη απόδοση των επενδύσεων βιωσιμότητας. Αυτή η βελτίωση οδηγεί τελικά σε σημαντική αύξηση των κερδών της κατώτατης γραμμής, που ενδεχομένως να ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια για μια τυπική ξενοδοχειακή αλυσίδα μόνο κατά το πρώτο έτος.

 

Σύμφωνα με την Steensgaard, η αναποτελεσματική διαχείριση της βιωσιμότητας κοστίζει στις ξενοδοχειακές και ταξιδιωτικές επιχειρήσεις πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, εκτός από τα διαφυγόντα έσοδα ύψους τουλάχιστον 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως με βάση τις εκτιμήσεις μας στον κλάδο.

 

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε μέσω της Prolab Holding, μιας οντότητας που ανήκει στους Mahler και Heskia. Άλλοι επενδυτές στην BeCause είναι το Innovation Fund Denmark, η Alchemist Accelerator, το Copenhagen School of Entrepreneurship, η Vækstfonden και η Corde Invest.

 

Η BeCause συμμετέχει επίσης στο Alchemist Accelerator, μια παγκόσμια θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις επιχειρηματικού λογισμικού, η Demo Day της οποίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου, έχει ιστορικά προσελκύσει περισσότερους από 400 επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες υψηλού αντίκτυπου.

 

Το τεχνολογικό πλαίσιο της startup συνδέει φορείς πιστοποίησης, όπως το Green Key, και παρόχους και διανομείς ταξιδιωτικών υπηρεσιών, επιτρέποντας σε πάνω από 10.000 ξενοδοχεία και OTAs (Online Travel Agencies) να παρέχουν στους ταξιδιώτες ακριβή και αξιόπιστα δεδομένα βιωσιμότητας. Αυτές οι διαδικασίες, που παραδοσιακά διεκπεραιώνονται μέσω υπολογιστικών φύλλων, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μη συνδεδεμένων εξειδικευμένων συστημάτων, είναι ώριμες για μετασχηματισμό και η ανάγκη για αποτελεσματική διαχείρισή τους, ώστε να διασφαλίζεται η συμμόρφωση και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τροφοδοτεί την ανάπτυξη της BeCause.

 

Exit mobile version