Η Bene Bono συγκεντρώνει 7 εκατομμύρια ευρώ και παίρνει θέση κατά της σπατάλης τροφίμων

Η Bene Bono, η νεοσύστατη επιχείρηση που σώζει βιολογικά φρούτα και λαχανικά που απορρίπτονται από μεγάλα σούπερ μάρκετ για αισθητικούς λόγους, ξεκινά τη λειτουργία της στη Βαρκελώνη μετά την επιτυχή συγκέντρωση σημαντικού ποσού χρηματοδότησης. Με την εντυπωσιακή επένδυση των 7 εκατομμυρίων ευρώ, η Bene Bono πρόκειται να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο το ζήτημα της σπατάλης τροφίμων. Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η διάσωση και διάσωση πάνω από 7 τόνων ατελών φρούτων και λαχανικών κάθε εβδομάδα, συμβάλλοντας στη μείωση της άσκοπης απόρριψης τροφίμων.

Η Βαρκελώνη κατέχει καίρια θέση στα σχέδια επέκτασης της Bene Bono. Η πόλη έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιώσιμης Διατροφής το 2021, καθιστώντας την ιδανική τοποθεσία για την καινοτόμο προσέγγιση της νεοφυούς επιχείρησης. Με περισσότερους από 30 παραγωγούς να έχουν ήδη ενταχθεί, οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν άνετα σε εβδομαδιαία καλάθια με βιολογικά φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι διαθέσιμα για παράδοση ή παραλαβή σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η άφιξη της Bene Bono στη Βαρκελώνη σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων. Η πόλη έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιώσιμης Διατροφής το 2021, καθιστώντας την ιδανική τοποθεσία για την καινοτόμο προσέγγιση της νεοφυούς επιχείρησης. Με περισσότερους από 30 παραγωγούς να έχουν ήδη ενταχθεί, οι πελάτες μπορούν άνετα να εγγραφούν σε εβδομαδιαία καλάθια με 100% βιολογικά φρούτα και λαχανικά, που καλλιεργούνται στην Ισπανία και τα οποία είναι διαθέσιμα για παράδοση ή παραλαβή σε διάφορα σημεία της πόλης σε περίπου 30% φθηνότερη τιμή. Στηρίζοντας τους τοπικούς αγρότες και παρέχοντας μια διέξοδο για την πώληση προϊόντων που συνήθως απορρίπτονται από τα παραδοσιακά κανάλια διανομής λόγω αισθητικών ατελειών όπως το μέγεθος ή το σχήμα, το Bene Bono έχει εκπληκτικά θετικό αντίκτυπο στη γεωργική κοινότητα.

Σύμφωνα με την Καταλανική Υπηρεσία Απορριμμάτων, ο μέσος άνθρωπος παράγει 35 κιλά απορριμμάτων τροφίμων ετησίως, με το 58% αυτών των απορριμμάτων να συμβαίνει σε νοικοκυριά εντός της Καταλονίας. Στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει αυτό το ανησυχητικό ζήτημα, η Bene Bono λειτουργεί στην Ισπανία από τον Φεβρουάριο, κάνοντας ήδη εντυπωσιακά βήματα στον αγώνα κατά της σπατάλης τροφίμων. Με την καινοτόμο προσέγγισή τους, έχουν σώσει με επιτυχία πάνω από 55 τόνους βιολογικών φρούτων και λαχανικών και έχουν εξοικονομήσει περισσότερα από 27,5 εκατομμύρια λίτρα νερού.

Ο Sven Ripoche, συνιδρυτής της Bene Bono, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την άφιξη της εταιρείας στη Βαρκελώνη, τονίζοντας τη σημασία της πόλης και τη θερμή υποδοχή που αναμένουν. Η ιστορία επιτυχίας της νεοφυούς επιχείρησης στη Γαλλία, όπου έχουν συγκεντρώσει πάνω από 15.000 εβδομαδιαίους καταναλωτές και έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο περισσότερων από 300 αγροτών και συνεταιρισμών, αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής τους. Έχοντας εξοικονομήσει πάνω από 1.000 τόνους βιολογικών προϊόντων και μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση νερού, η Bene Bono είναι έτοιμη να επαναλάβει τα επιτεύγματά της στην Ισπανία.

Η Bene Bono ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2020 από τους Grégoire Carlier, Sven Ripoche και Claire Laurent. Η μοναδική υπηρεσία τους συνδέει τους βιοκαλλιεργητές και τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων απευθείας με τους καταναλωτές, εξασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα που δεν γίνονται αποδεκτά από τα παραδοσιακά κανάλια διανομής βρίσκουν αγορά, η Bene Bono στοχεύει να έχει διαρκή αντίκτυπο στον αγώνα κατά της σπατάλης τροφίμων στην Ευρώπη, παρεμβαίνοντας στο ανάντη άκρο της αλυσίδας αξίας.

Exit mobile version