Η Biomel εξασφαλίζει £5,5 εκατ. από την IRIS Ventures για προϊόντα υγείας του εντέρου με βάση τα φυτά

Η Biomel παράγει ποτά, μπάρες σνακ και σκόνες για τη φροντίδα της υγείας του εντέρου.

Σήμερα, η μάρκα Biomel που βασίζεται στην υγεία του εντέρου με βάση τα φυτά ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 5,5 εκατομμυρίων λιρών από την IRIS Ventures. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017, είναι ηγέτης της βρετανικής αγοράς στην υγεία του εντέρου με βάση τα φυτά και παράγει μια σειρά από ποτά, σνακ και σκόνες από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο δυτικό Λονδίνο.

Η μάρκα διατίθεται σε μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των M&S, Waitrose, Sainsbury’s και Whole Foods Market, παράλληλα με ένα αυξανόμενο αποτύπωμα σε κορυφαίους ανεξάρτητους λιανοπωλητές και διεθνείς αγορές.

Η επένδυση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της αποστολής της Biomel και την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας των εγκαταστάσεων παραγωγής της.

Ο Steven Hegarty, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, αναφέρει: “Η Biomel είναι μια εταιρεία που έχει την ικανότητα να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της:

“Η Biomel γεννήθηκε από τη δική μας επιθυμία να ζήσουμε πιο υγιείς και πιο ολοκληρωμένες ζωές και βασίζεται στην παραδοχή ότι το έντερό σας βρίσκεται στην καρδιά της υγείας σας. Η υγεία του εντέρου επηρεάζει τα πάντα, από την πεπτική έως την ψυχική υγεία, μέσω του άξονα έντερο-εγκέφαλος.

Στην πραγματικότητα, το 70 τοις εκατό της σεροτονίνης, του ευτυχισμένου νευροδιαβιβαστή και ορμόνης, παράγεται στο έντερο”.

“Έχουμε αναπτύξει ιδιόκτητη IP για να φέρουμε διαφοροποιημένες και καλύτερες λύσεις για τους καταναλωτές που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευημερία τους μέσω προβιοτικών και πρεβιοτικών λύσεων επόμενης γενιάς που υποστηρίζουν την υγεία του πεπτικού και του ανοσοποιητικού συστήματος”.

Η Montse Suarez, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της IRIS Ventures, παρατηρεί: “Η εταιρεία IRIS Ventures είναι η μόνη που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν την υγεία τους:

“Η υποστήριξη των ιδρυτών της Biomel ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την εντολή μας να ενισχύσουμε μια νέα γενιά εξαιρετικών οραματιστών.

Είναι οι ξεκάθαροι πρωτοπόροι στην κατηγορία της υγείας του εντέρου με βάση τα φυτά, με μια ανανεωτική και σύγχρονη πρόταση μάρκας που βρίσκει απήχηση στον σύγχρονο καταναλωτή”.

Exit mobile version