Η Bit2Me κλείνει επένδυση ύψους 14 εκατ. ευρώ για να επιταχύνει την επέκτασή της στη Λατινική Αμερική

Η Bit2Me, μια ισπανική εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, εγγεγραμμένη στην Τράπεζα της Ισπανίας και υποστηριζόμενη από την Inveready, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση μιας επένδυσης ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ υπό την ηγεσία της Investcorp. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο γύρος περιλαμβάνει επίσης σημαντική συμμετοχή από την Telefónica Ventures, το όχημα της Telefónica για επενδύσεις σε τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις με στρατηγική σημασία, η οποία μετατρέπει την επένδυση που είχε ήδη ανακοινώσει από τα τέλη του περασμένου έτους.

 

Στην επένδυση αυτή έχουν επίσης συμμετάσχει η Stratminds VC, η Cardano, μέσω της Adaverse, το ταμείο YGG και η διευθύνουσα σύμβουλός του Gabby Dizon. Ο γύρος αυτός κλείνει κατά τη διάρκεια του λεγόμενου “χειμώνα της κρυπτογράφησης”, όπου οι επενδυτές αναζητούν σταθερές, ώριμες εταιρείες με ισχυρή θέση στην αγορά.

 

Η Bit2Me καταβάλλει προσπάθειες για να διατηρήσει υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας. Η εταιρεία υπογραμμίζει το πρόσφατο βραβείο 2022 Expansión Compliance Award, πέραν της κατοχής της πιστοποίησης ασφάλειας πληροφοριών ISO/IEC 27001 και των ειδικών συμφωνιών με την Ledger Enterprise και την Prosegur Crypto.

 

Αυτή η επένδυση ύψους 14 εκατ. ευρώ θα επιτρέψει στην Bit2Me να ξεκινήσει την επόμενη φάση της αποστολής της: την παγκόσμια υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων. Αυτή η σημαντική επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για να εδραιώσει τη θέση της ως το κορυφαίο ανταλλακτήριο στην Ισπανία και να επιταχύνει την επέκτασή της στη Λατινική Αμερική, αυξάνοντας έτσι την πελατειακή της βάση και καθιερώνοντας την ως βασικό παράγοντα στον διεθνή τομέα Web3.

 

Για τον Leif Ferreira, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Bit2Me, “Για πάνω από 2 χρόνια, εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε την πλατφόρμα μας ώστε να επιτύχουμε τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και χαρτοφυλακίου προϊόντων, διατηρώντας ταυτόχρονα τα υψηλότερα επίπεδα κανονιστικής συμμόρφωσης και προστασίας των περιουσιακών στοιχείων των πελατών μας. Αυτή η χρηματοδότηση θα δώσει ώθηση στην απόκτηση νέων πελατών ειδικά χάρη στην Investcorp, έναν διεθνή εταίρο με σημαντική οικονομική δύναμη, και στην Telefónica, η οποία θα μας δώσει περισσότερα κανάλια στη Λατινική Αμερική”.

 

Σύμφωνα με τον Hervé François, εταίρο του Blockchain Fund στην Investcorp, “είμαστε στην ευχάριστη θέση να ηγηθούμε της επένδυσης στην Bit2Me, έναν κορυφαίο παίκτη στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η Bit2Me είναι σε καλή θέση για να κεφαλαιοποιήσει την ανάπτυξη σε αυτή την ταχέως εξελισσόμενη αγορά και η Investcorp θα υποστηρίξει ενεργά την ισχυρή ομάδα διαχείρισής της μέσω του eLydian Lion,-του πρώτου θεσμικού ταμείου blockchain στο GCC-, με παγκόσμια εντολή να εστιάζει σε επενδύσεις σε εταιρείες που ηγούνται της επόμενης ψηφιακής εξέλιξης που καθοδηγείται από την τεχνολογία blockchain”.

 

Για τον Pablo Casadío, επενδυτή και CFO της Bit2Me, “με αυτή τη νέα ώθηση, η Bit2Me θα συνεχίσει να ποντάρει στην Ισπανία ως φυσική και φορολογική έδρα της, μέσα σε ένα ρυθμιζόμενο περιβάλλον που επικεντρώνεται στην ασφάλεια και την ηρεμία των πελατών μας. Έτσι γεννηθήκαμε, είναι το DNA μας και έτσι θα συνεχίσουμε: καινοτομώντας και αναπτύσσοντας τεχνολογία αιχμής και διευρύνοντας τη βάση των πελατών μας για να τους προσφέρουμε την καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία στην αγορά”.

Exit mobile version