Η Chargetrip σήκωσε 10 εκατ. ευρώ για την κλιμάκωση της δρομολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ

Τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Χάρη στις καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις και τις δεσμεύσεις για την ανάπτυξη της GreenTech, εμφανίζονται νέες λύσεις που ενισχύουν την υιοθέτηση αυτού του πιο βιώσιμου και φιλικού προς τον πλανήτη τρόπου μεταφοράς. Και φαίνεται ότι η Ευρώπη καθιερώνεται ως ηγέτης στην παγκόσμια αγορά.

 

Με έδρα το Άμστερνταμ, η Chargetrip έχει αναπτύξει ένα εργαλείο πρόβλεψης της εμβέλειας και μια μηχανή δρομολόγησης EV που δρομολογεί περίπου το 15% των EV της Ευρώπης. Τώρα, η εταιρεία εξασφάλισε 10 εκατομμύρια ευρώ και μεταφέρει την τεχνολογία της στο βορειοαμερικανικό κοινό, καθώς και στην ηλεκτροδότηση των εμπορικών στόλων.

 

Ο γύρος πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία της HSBC Asset Management με τη συμμετοχή της Riverstone και επόμενες επενδύσεις από τις Vindeggen, Axel Springer Porsche και Blue Bear Capital.

 

Η Chargetrip ιδρύθηκε το 2017 και είναι πρωτοπόρος στον χώρο των EV στην Ευρώπη. Η λύση SaaS της μπορεί να προβλέψει την κατανάλωση ενέργειας και τους χρόνους φόρτισης για διαφορετικές μάρκες και μοντέλα EV σε οποιαδήποτε διαδρομή.

 

Η υιοθέτηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων επιταχύνεται σε όλο τον κόσμο, αλλά υπάρχει ένα κοινό σημείο πόνο: το άγχος για τη φόρτιση και την επάρκεια καυσίμων για τη διαδρομή. Το Chargetrip απομακρύνει αυτόν τον φόβο, καθώς είναι σε θέση να υπολογίσει ολόκληρη τη διαδρομή και να συμπεριλάβει τους βέλτιστους σταθμούς φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής. Η λύση δείχνει επίσης τους χρόνους αναμονής στα σημεία φόρτισης, τις επιλογές πληρωμής και τον καιρό.

 

Η καινοτόμος νεοφυής επιχείρηση διαθέτει τώρα και το API της για την ηλεκτροδότηση στόλων. Με αυτή την ενημέρωση, οι στόλοι μπορούν να προσομοιώνουν τις λειτουργίες για δεδομένα ώστε να αποφασίζουν για τα οχήματα, τη χωρητικότητα της μπαταρίας και την υποδομή φόρτισης, και στη συνέχεια να ενορχηστρώνουν μόλις λειτουργήσουν, βελτιστοποιώντας το κόστος, τον χρόνο και την εμπειρία του οδηγού.

 

Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία συμβάλλει σε πιο αποδοτικές και οικονομικά αποδοτικές λειτουργίες στόλου. Ένα από τα κύρια προβλήματα για τους φορείς εκμετάλλευσης στόλου κατά τη μετάβαση σε ηλεκτροκίνητα οχήματα ήταν η αδυναμία ακριβούς πρόβλεψης της απαιτούμενης ποσότητας ενέργειας. αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να επενδύσουν υπερβολικά σε χωρητικότητα μπαταριών και υποδομές φόρτισης, καθώς και να υπόκεινται σε καθημερινές διακυμάνσεις του ενεργειακού κόστους. Η Chargetrip έχει ως στόχο να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα.

 

Η ολλανδική startup δρομολογεί σήμερα περίπου το 15% των οδηγών EV στην Ευρώπη (σύμφωνα με στοιχεία του 2022) και μετρά πελάτες όπως η Sixt, η Engie, η Repsol και η Porsche.

 

Με αυτή τη νέα επένδυση, η Chargetrup θα μπορέσει να επιταχύνει τα σχέδια επέκτασης προς τη Βόρεια Αμερική. Θα υποστηρίξει επίσης την εταιρεία να προετοιμάσει περισσότερους εμπορικούς στόλους για την ηλεκτροκίνηση.

Exit mobile version