Η Circu Li-ion προωθεί την ανακύκλωση μπαταριών με χρηματοδότηση 8,5 εκατ. ευρώ Seed και επιχορηγήσεις EICA

Η Circu Li-ion στοχεύει στην ανακύκλωση τριών δισεκατομμυρίων μπαταριών μέχρι το 2035.

Σήμερα, η ευρωπαϊκή νεοφυής επιχείρηση ανακύκλωσης μπαταριών, η Circu Li-ion, η οποία κατέχει ηγετική θέση, ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση ενός γύρου χρηματοδότησης Seed ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Circu Li-ion είναι μια ευρωπαϊκή εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών που μετασχηματίζει την αλυσίδα αξίας των μπαταριών, αυτοματοποιώντας και κλιμακώνοντας την αποσυναρμολόγηση των μπαταριών και τη διάγνωση των κυψελών – για μια πιο οικονομική και οικολογική ανακύκλωση μπαταριών.

Οι περιπτώσεις χρήσης της περιλαμβάνουν ηλεκτρικά οχήματα, μικρο-κινητικότητα, ηλεκτρικά εργαλεία, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και ανακύκλωση. Μια λύση Machine-as-a-Service βοηθά να δοθεί μια δεύτερη ζωή στις χρησιμοποιημένες μπαταρίες μέσω της ανακύκλωσης αντί της ανακύκλωσης – εξοικονομώντας χρήματα και τον πλανήτη.

Η εταιρεία στοχεύει στην ανακύκλωση τριών δισεκατομμυρίων μπαταριών μέχρι το 2035.

Η πρόσφατη χρηματοδότηση περιλαμβάνει 4,5 εκατ. ευρώ σε μετοχικό κεφάλαιο, με επικεφαλής την BonVenture και πρόσθετη υποστήριξη από μια άγνωστη ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα μπαταριών, τεχνητής νοημοσύνης και βιομηχανίας, καθώς και σημαντική συμμετοχή της διοικητικής ομάδας της εταιρείας.

Η επένδυση συμπληρώνεται με επιχορηγήσεις ύψους 4 εκατ. ευρώ από το EICA (European Innovation Council Accelerator) και συνεργασίες με ανακυκλωτές και κατασκευαστές ΟΕΜ.

Σύμφωνα με τον Antoine Welter, διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Circu Li-ion:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διπλασιάσουμε την ταχύτητα ανάπτυξής μας, μετατρέποντας αυτή τη νέα χρηματοδότηση σε πιο έξυπνες, επικεντρωμένες στα δεδομένα λύσεις που καθιστούν την ανακύκλωση μπαταριών οικονομικά και οικολογικά βιώσιμη για όλους.

Για αυτό, το κλειδί είναι μια σπουδαία ομάδα – θα επενδύσουμε περαιτέρω στην ομάδα μας και θα διπλασιάσουμε το μέγεθός μας, που σήμερα είναι 34 συνάδελφοι, μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες”.


Η τεχνολογία ανακύκλωσης μπαταριών της Circu-li-ion. Φωτ: Χωρίς πίστωση.
Ο Nikolaj Klebert, διαχειριστής επενδύσεων στην BonVenture μοιράστηκε:

“Από την πρώτη επαφή με την εξαιρετική ομάδα, ενθουσιαστήκαμε με το εξαιρετικά δυναμικό περιβάλλον της αναβάθμισης και ανακύκλωσης μπαταριών, στο οποίο έχουν καταλάβει το πεδίο από πολύ νωρίς και έχουν αναλάβει κυρίαρχο ρόλο.

Η Circu Li-Ion σταματά την τρέχουσα καταστροφή της αξίας με τη μορφή μιας τεχνικά εξελιγμένης και ιδιαίτερα καινοτόμου λύσης, ξεκλειδώνοντας έτσι τις προηγουμένως απρόσιτες δυνατότητες μέχρι το επίπεδο του μεμονωμένου κυττάρου.

Αυτό καθιστά εξαρχής εφικτό ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο βιωσιμότητας και συμβάλλει σημαντικά στον μετασχηματισμό πολλών βιομηχανιών”.

Κατά συνέπεια, η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Circu Li-Ion να:

Να βελτιώσει την πλατφόρμα ανακύκλωσης.
Να ενισχύσει την ιδιόκτητη βιβλιοθήκη δεδομένων μπαταριών της.
Να ενισχύσει τις συνεργασίες με τους κατασκευαστές και τους ανακυκλωτές ηλεκτρικών οχημάτων, και
Να ξεκλειδώσει νέες δυνατότητες στην αλυσίδα αξίας της ανακύκλωσης μπαταριών.
Η Circu Li-ion σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει τις κύριες εγκαταστάσεις παραγωγής της κοντά στην Καρλσρούη της Γερμανίας σε 2.000 m2, ενώ παράλληλα θα αναπτύξει περαιτέρω το δορυφορικό της γραφείο στο Βερολίνο.

Exit mobile version