Η Climentum Capital θα ξεκινήσει ένα Ταμείο 150 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των καινοτόμων που επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση

Καθώς η Ευρώπη συνεχίζει το ταξίδι για να γίνει ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα έως το 2050, η Climentum Capital ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει ένα νέο Fund I 150 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό το νέο ταμείο είναι βέβαιο ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο για να φτάσουμε εκεί.

 

Η Climentum Capital, η οποία ιδρύθηκε το 2021, είναι μια πανευρωπαϊκή επιχείρηση με βάσεις στην Κοπεγχάγη, το Βερολίνο και τη Στοκχόλμη. Η εταιρεία VC επενδύει σε ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις που είναι αφοσιωμένες στη μείωση των εκπομπών CO2 με συγκεκριμένο, μετρήσιμο και βιώσιμο τρόπο. Αυτό το ταμείο που ξεκίνησε πρόσφατα στοχεύει στην αποφυγή εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, επιταχύνοντας τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον. Είναι ένα από τα πρώτα ταμεία του άρθρου 9 στην Ευρώπη, με ειδική εστίαση στις μειώσεις των εκπομπών CO2 από την πρώτη μέρα.

 

Ο Stefan Maard σχολίασε: «Υπάρχει μια συγκεκριμένη προστιθέμενη αξία τόσο για τους ιδρυτές όσο και για τους επενδυτές. Οι επενδυτές αποκτούν πρόσβαση σε ένα ταμείο αιχμής του Άρθρου 9 που παρέχει τις κλιματικές επιπτώσεις και τα σχετικά δεδομένα για να τους βοηθήσει να επιτύχουν και να αναφέρουν τους δικούς τους στόχους για το κλίμα και το ESG. Αυτό είναι κάτι που έχει απήχηση ιδιαίτερα σε θεσμικούς και πιο μακροπρόθεσμους επενδυτές. Από την πλευρά των ιδρυτών, εκείνοι επιθυμούν να συνεργαστούν με πραγματικά ευθυγραμμισμένους με την αποστολή επενδυτές που είναι επίσης πρόθυμοι και ικανοί να τους βοηθήσουν να ωριμάσουν στα δικά τους ταξίδια βιωσιμότητας.»

 

Επιπλέον, με διπλή δομή μεταφοράς, το Climentum είναι μοναδικό στον χώρο VC καθώς θέτει στόχους τόσο οικονομικούς όσο στόχους με αντίκτυκο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πραγματικά αφοσιωμένο να επενδύει σε εταιρείες με γνήσιες δυνατότητες να κάνουν τη διαφορά στον πλανήτη μας.

 

Με αυτό το ταμείο, θα υποστηριχθούν φιλόδοξοι ιδρυτές που επιθυμούν να κλιμακώσουν την καινοτόμο τεχνολογία για το κλίμα. Συνολικά 25 startups σε όλη την Ευρώπη θα υποστηριχθούν σε γύρους από late-Seed έως Series A με εισιτήρια που κυμαίνονται από 1 έως 5 εκατομμύρια ευρώ. Οι βασικοί κλάδοι είναι: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επόμενης γενιάς. τρόφιμα και γεωργία· βιομηχανία και μεταποίηση· κτίρια και αρχιτεκτονική· μεταφορά και κινητικότητα· και, απόβλητα και υλικά.

Τέλος, οι κυβερνήσεις και τα ευρύτερα κοινωνικοπολιτικά πλαίσια παίζουν ρόλο εδώ. Με τις παγκόσμιες αυξανόμενες τιμές της ενέργειας και την ασταθή αγορά ενέργειας στο σύνολό της, υπάρχει πραγματική ανάγκη οι χώρες να ενισχύσουν τη μετάβασή τους στην πράσινη ενέργεια και να εφαρμόσουν κυκλικές στρατηγικές για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η καινοτομία για το κλίμα τροφοδοτεί αυτές τις κινήσεις και τις αλλαγές στις προοπτικές.

 

Το ταμείο υποστηρίζεται από διάσημους εταιρικούς επενδυτές, τράπεζες, βιομηχανικούς ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων, εξέχοντα οικογενειακά γραφεία και επιτυχημένους επιχειρηματίες τεχνολογίας – όλοι μοιράζονται τη φιλοδοξία να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή μέσω επενδύσεων σε τεχνολογίες που προκαλούν αναστάτωση. Το πρώτο κλείσιμο έχει εξασφαλιστεί με επιτυχία και το τελικό κλείσιμο αναμένεται στα τέλη του 2022.

Exit mobile version