Η COCOLI συγκεντρώνει 3 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω ανανέωση της διαδικτυακής πλατφόρμας vintage σχεδιαστών επίπλων.

Η COCOLI, μια νεαρή διαδικτυακή πλατφόρμα αγοράς και πώλησης μεταχειρισμένων ποιοτικών design επίπλων με έδρα το Βερολίνο, συγκέντρωσε 3 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο αρχικών κεφαλαίων υπό την ηγεσία των Ship2B Ventures, Adevinta Ventures και IBB Ventures Invest.

 

Επιπλέον, ο γνωστός επιχειρηματικός άγγελος Justus Janauskas (συνιδρυτής, Vinted), μαζί με τη Fanny Moizant (συνιδρύτρια, Vestiaire Collective) και την Helen Zeitoun (CEO & Founder, IPSOS, GfK), επενδύουν για δεύτερη φορά στο όραμα της COCOLI για μια βιώσιμη αγορά επίπλων.

 

Η χρηματοδοτική ένεση επιτρέπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για μεταχειρισμένα design έπιπλα να αυξήσει περαιτέρω την τριψήφια ανάπτυξη του ιδρυτικού έτους. Τους επόμενους μήνες, η ομάδα θα επικεντρωθεί στη βελτιστοποίηση της οικονομίας της μονάδας, στη μέτρηση και βελτίωση του κλιματικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της, στην αυτοματοποίηση των τεχνολογιών back-end και στην προώθηση των μακροπρόθεσμων στόχων της στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της κυκλικής οικονομίας.

 

“Τόσο οι εταιρείες επίπλων όσο και οι ιδιώτες που θέλουν να επιπλώσουν τα σπίτια τους, επηρεάζονται από τον υψηλό πληθωρισμό και την κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού. Η COCOLI προσφέρει τρεις ευκαιρίες: οι ιδιώτες πωλητές βρίσκουν μαζί μας μια πρόσθετη πηγή εισοδήματος- τα έπιπλα καλής ποιότητας σχεδιασμού γίνονται προσιτά σε περισσότερους ανθρώπους χάρη στις μειωμένες τιμές ΚΑΙ καθιερώνουμε την κυκλική οικονομία ως μια πραγματική επιλογή κατά την αγορά επίπλων”, λέει η Gemma Comabella, διευθύνουσα σύμβουλος της COCOLI.

 

Ο Marc Sabas, Διευθυντής Επενδύσεων της Ship2B Ventures, δηλώνει: “Η Gemma και ολόκληρη η ομάδα της COCOLI είναι επιχειρηματίες με γνώμονα το σκοπό και με αποδεδειγμένη κατανόηση της επιχείρησης που παρέχει συνεχή ανάπτυξη μήνα με το μήνα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε στην αποστολή τους να δώσουν μια δεύτερη ζωή σε μεταχειρισμένα ποιοτικά έπιπλα σε όλη την Ευρώπη, τα οποία διαφορετικά θα κατέληγαν σε χωματερές ή θα αποτεφρώνονταν”.

 

Η COCOLI ιδρύθηκε το 2021, σημαίνει Community for Conscious Living (Κοινότητα για συνειδητή διαβίωση) και έχει ως στόχο να δώσει μια δεύτερη ζωή σε vintage έπιπλα και design b-ware. Η COCOLI εμπορεύεται ποιοτικά ελεγμένα μεταχειρισμένα έπιπλα από ιδιώτες πωλητές, καθώς και κομμάτια από εκθεσιακούς χώρους, πιστοποιημένα vintage προϊόντα, b-goods και συλλογές που έχουν τελειώσει. Ήδη από το 2022, η COCOLI συνεργάστηκε με επιτυχία με διεθνώς δημοφιλείς μάρκες εσωτερικών χώρων, όπως η Sofacompany, η MYCS και η Blomus. Το 2023, ονόματα όπως η Kave Home και ο μεγαλύτερος πωλητής επίπλων μόνο μέσω διαδικτύου στον κόσμο, η Wayfair, προστίθενται στον κατάλογο. Η COCOLI ενεργεί ως εταίρος βιωσιμότητας για τις μάρκες επίπλων, μειώνοντας τον αριθμό των επίπλων που απορρίπτονται. Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν θησαυρούς επίπλων που έχουν ελεγχθεί για την κατάστασή τους έως και 70% φθηνότερα από την αρχική τους τιμή. Χάρη στην καινοτόμο στρατηγική εξαγορών της, η COCOLI έχει επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της από τα αρχικά 200 σε περισσότερα από 350.000 – και συνεχίζει να μετράει.

 

 

Exit mobile version