Η Colvin συγκεντρώνει 6 εκατ. ευρώ, με την αποτίμηση να πέφτει κατά 50% εν μέσω νέας στρατηγικής στροφής

Η Colvin, η νεοφυής επιχείρηση με έδρα τη Βαρκελώνη, υποψήφια εδώ και καιρό για μονόκερος, συγκέντρωσε 6 εκατ. ευρώ σε έναν εσωτερικό γύρο που παρείχαν οι σημερινοί επενδυτές της και οι ιδρυτές της, Sergi Bastardas και Andrés Cester, και στον οποίο συμμετείχαν δώδεκα ακόμη μέτοχοι, με επικεφαλής το Eurazeo, το γαλλικό ταμείο που ηγήθηκε του γύρου που έκλεισε η εταιρεία το 2021 και αποτιμήθηκε σε 45 εκατ. ευρώ. Η Colvin διευκρίνισε λεπτομερώς ότι η αύξηση κεφαλαίου έρχεται να προστεθεί στα 10 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν πέρυσι. Αυτός ο γύρος κατέληξε σε σημαντική μείωση της αποτίμησης κατά περίπου 40% έως 50%.

Μετά από αυτόν τον τελευταίο γύρο, οι ιδρυτές της Colvin ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν στην άκρη, ώστε ένα νέο διοικητικό συμβούλιο να οδηγήσει την εταιρεία προς την κερδοφορία και “να δώσει στην Colvin μια καλή ταμειακή θέση για νέες προκλήσεις”, σύμφωνα με τον Sergi Bastardas, ιδρυτή της ηλεκτρονικής αγοράς λουλουδιών και φυτών.

Σύμφωνα με τη νεοσύστατη εταιρεία, στα τέλη του περασμένου έτους, προχώρησε σε στρατηγική στροφή με στόχο να επικεντρωθεί στις πωλήσεις B2C και να επιτύχει βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, ο Sergi Bastardas και ο Andrés Cester, οι δύο ιδρυτές, θα αποχωρήσουν και θα αναζητηθεί νέος διευθύνων σύμβουλος για την αντιμετώπιση της κερδοφορίας.

“Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επιτυχία της Colvin και θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ως μέτοχοι και σύμβουλοι, συνεισφέροντας όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας”, διαβεβαίωσαν οι δύο ιδρυτές.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι, σύμφωνα με διάφορες πηγές, η απόφαση για την εξεύρεση νέου διευθύνοντος συμβούλου ξεκίνησε από τους ίδιους τους ιδρυτές και όχι κατόπιν αιτήματος των κεφαλαίων. Πήραν αυτή την απόφαση αφού εγκατέλειψαν το τμήμα business-to-business λόγω δυσκολιών και επικεντρώθηκαν στις άμεσες πωλήσεις προς τους τελικούς καταναλωτές για την επίτευξη κερδοφορίας. Οι ιδρυτές σκοπεύουν να παραμείνουν στο διοικητικό συμβούλιο μέχρι να σταθεροποιηθεί η εταιρεία και τονίζουν τη σημασία της βιώσιμης και κερδοφόρας ανάπτυξης μακροπρόθεσμα.

Οι δύο συνιδρυτές μοιράστηκαν τις αρμοδιότητες των επικεφαλής και συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν διεθνείς εταίροι όπως η P101, η Eurazeo και η Milano Investments Partners. Επί του παρόντος, η κατανομή των μετοχών μεταξύ των κύριων ενδιαφερομένων έχει ως εξής P101 (16,4%), Milano (12,6%), Samaipata (11%) και Idinvest (10,9%).

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2016, θα επικεντρωθεί τώρα στη βελτίωση της εφοδιαστικής, του μάρκετινγκ και της προσφοράς προϊόντων, ενώ πιστεύει ότι μπορεί να γίνει ηγέτης στον τομέα της στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία. Από την ίδρυσή της, έχει αντλήσει 83,7 εκατ. ευρώ σε οκτώ γύρους χρηματοδότησης. Στις αρχές του 2022, η Colvin εξαγόρασε τη Monsieur Marguerite, μια γαλλική νεοφυή επιχείρηση που ειδικεύεται στην ηλεκτρονική πώληση λουλουδιών και φυτών. Χάρη σε αυτή τη συναλλαγή, η καταλανική εταιρεία εισήλθε στη γαλλική αγορά.

Στην Ιταλία, η εταιρεία εξαγόρασε την Bloovery, έναν τοπικό χονδρέμπορο. Η επέκταση της εταιρείας στη χονδρική αγορά δημιούργησε προκλήσεις, καθώς επιδιώκει να εξισορροπήσει τις άμεσες πωλήσεις της προς τους καταναλωτές με τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης προς τις επιχειρήσεις.

Η ηγεσία της Colvin είναι πλέον αβέβαιη μετά από αυτές τις αλλαγές και η μελλοντική κατεύθυνση και επιτυχία της εταιρείας θα εξαρτηθεί από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο και τις στρατηγικές του.

Exit mobile version