Η Deasie συγκεντρώνει 2,9 εκατ. δολάρια για την επέκταση της πλατφόρμας διακυβέρνησης δεδομένων

Η Deasie, μια πλατφόρμα διακυβέρνησης δεδομένων, συγκεντρώνει χρηματοδότηση ύψους 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση των εφαρμογών γλωσσικών μοντέλων. Τα κεφάλαια θα προσλάβουν ανώτερους μηχανικούς και θα βελτιώσουν την ποιότητα των δεδομένων για τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Η πλατφόρμα διακυβέρνησης δεδομένων Deasie συγκέντρωσε 2,9 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης που έκλεισε μόλις πέντε μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας. Η νεοσύστατη επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε από τους Reece Griffiths, Mikko Peiponen και Leo Platzer και εδρεύει στις ΗΠΑ, υποστηρίζει την υιοθέτηση εφαρμογών γλωσσικών μοντέλων.

Η χρηματοδότηση Seed υποστηρίχθηκε από τις Y Combinator, General Catalyst, RTP Global, Rebel Fund και J12 Ventures. Με τη νέα χρηματοδότηση η Deasie θα ξεκινήσει την αναζήτηση ταλέντων για ανώτερους μηχανικούς για να επεκτείνει την ομάδα προϊόντων της.

Η πλατφόρμα της Deasie συνδέεται με τις πηγές δεδομένων μιας εταιρείας συγκεντρώνοντας όλα τα δεδομένα σε μικρότερα τμήματα με βάση τη σημασιολογική σημασία, επισημαίνοντάς τα για το περιεχόμενο και την ευαισθησία τους. Η βιβλιοθήκη δεδομένων μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια εφαρμογή GenAI, όπως ένα chatbot – το γλωσσικό μοντέλο φιλτράρεται πρώτα για τη συνάφεια, την ποιότητα και την ασφάλεια.

“Σχεδόν το 80% των σημερινών δεδομένων είναι αδόμητα – σκεφτείτε έγγραφα, εκθέσεις, κείμενο, εικόνες. Με την άνοδο του GenAI, οι εταιρείες προσπαθούν τώρα να τα αξιοποιήσουν για να τα τροφοδοτήσουν σε chatbots, βοηθούς γνώσης, εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου κ.λπ.”, λέει ο Griffiths.

“Ωστόσο, η ιστορική έλλειψη ελέγχων ποιότητας και διακυβέρνησης γύρω από αυτού του είδους τα δεδομένα σημαίνει ότι οι εφαρμογές AI τροφοδοτούνται με χαμηλής ποιότητας και ευαίσθητα δεδομένα, οδηγώντας στην ανάπτυξη αναξιόπιστων και μη ασφαλών μοντέλων. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό, επιτρέποντας στις εταιρείες να ελέγχουν έξυπνα τα δεδομένα που τροφοδοτούν αυτά τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης”, λέει.

“Η ιδρυτική ομάδα πίσω από την Deasie διαθέτει την απαραίτητη βαθιά τεχνογνωσία σε αυτόν τον τομέα για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επωφεληθούν πλήρως από τα LLM. Ανυπομονώ να εμπλακώ περισσότερο μαζί τους καθώς κλιμακώνονται”, λέει ο Nicolas Dessaigne, εταίρος στο Y Combinator.

 

 

Exit mobile version