Η Distil.ai συγκεντρώνει 1,3 εκατ. ευρώ για την τεχνητή νοημοσύνη των πελατών με επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

Η Distil.ai, μια πλατφόρμα δεδομένων πελατών που βοηθά τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου να κατανοήσουν τη συμπεριφορά των πελατών και να αυξήσουν τις πωλήσεις, συγκέντρωσε 1,3 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης υπό την ηγεσία της Mercia Ventures και με την υποστήριξη επενδυτών-αγγέλων. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην εταιρεία με έδρα το Exeter να βελτιώσει περαιτέρω την πλατφόρμα της και να επεκτείνει την ομάδα πωλήσεων και μάρκετινγκ για να βοηθήσει στην κλιμάκωση της επιχείρησης.

Η Distil.ai χρησιμοποιεί εργαλεία δεδομένων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση για να συμβάλει στη βελτιστοποίηση της δέσμευσης για κάθε πελάτη. Η πλατφόρμα καταγράφει τα σήματα αγοράς και τη συμπεριφορά σε μια σειρά ψηφιακών πλατφορμών και στη συνέχεια αποσταγματοποιεί τα δεδομένα σε μια ενιαία άποψη του πελάτη και κατηγοριοποιεί τους πελάτες σε τμήματα, επιτρέποντας στις εταιρείες να κατευθύνουν το μάρκετινγκ προς εκείνους που οδηγούν στα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορεί να παρέχει καθοδήγηση σχετικά με το πώς οι πωλητές μπορούν να βελτιώσουν το μάρκετινγκ τους, ποια προϊόντα πωλούνται καλά και αν πρέπει να διευρύνουν ή να μειώσουν τη γκάμα τους, ποιες στρατηγικές πωλήσεων λειτουργούν και αν θα επιτευχθούν οι στόχοι. Μπορεί επίσης να διατυπώσει τεκμηριωμένες συστάσεις σχετικά με τις στρατηγικές εκπτώσεων και τις προωθητικές ενέργειες.

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες όλων των μεγεθών που δεν διαθέτουν τις δικές τους εσωτερικές ομάδες δεδομένων να έχουν πρόσβαση σε ισχυρές επιχειρηματικές πληροφορίες για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Τις βοηθά να χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους μέσω της πρόσβασης σε τμηματοποίηση πελατών, απόδοση μάρκετινγκ, ανάλυση απόδοσης αποθεμάτων και επιχειρηματικές προβλέψεις σε πραγματικό χρόνο.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης είναι ο δεύτερος με επικεφαλής την Mercia Ventures, η οποία αρχικά υποστήριξε την Distil.ai το 2021 και έχει επενδύσει από τα ταμεία της EIS. Ο Rafael Joseph, διευθυντής επενδύσεων της Mercia Ventures, δήλωσε: “Η Mercia Ventures είναι μια εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για την ανάπτυξη των προϊόντων της: “Οι εταιρείες που πωλούν ηλεκτρονικά συχνά δεν διαθέτουν τις γνώσεις δεδομένων που χρειάζονται για να στοχεύσουν αποτελεσματικότερα τους πελάτες και να εστιάσουν τη στρατηγική πωλήσεων και μάρκετινγκ. Η Distil.ai είναι ένα ισχυρό εργαλείο που επιτρέπει στις εταιρείες όλων των μεγεθών να ξεκλειδώσουν αυτές τις γνώσεις και μπορεί να αυξήσει τα λειτουργικά κέρδη με ταχείς ρυθμούς. Αυτή η χρηματοδότηση θα δώσει στην εταιρεία πρόσθετους πόρους για την περαιτέρω βελτίωση του προϊόντος της, την αύξηση των πωλήσεων και την προσέγγιση ενός ευρύτερου κοινού.”

 

Exit mobile version