Η DREM σχεδιάζει να αυξήσει τον όγκο των αντλιών θερμότητας στην Ευρώπη με επένδυση 2 εκατ. ευρώ

Η σουηδική πλατφόρμα DREM εξασφαλίζει 2 εκατ. ευρώ για να επεκτείνει τις αποδοτικές, πράσινες λύσεις οικιακής θέρμανσης σε όλη την Ευρώπη, αξιοποιώντας μια αγορά με μεγάλες δυνατότητες

Η σουηδική πλατφόρμα αντλιών θερμότητας DREM πήγε και πήρε άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η Peak βρήκε τα καύσιμα για να χρηματοδοτήσει την ευρωπαϊκή επέκτασή της.

Χτυπώντας ήδη ένα γλυκό σημείο στη σουηδική αγορά, καθώς θερμαίνεται με τη διαθεσιμότητα μιας επιδότησης για τους ιδιοκτήτες σπιτιών που επιθυμούν να θερμάνουν τα σπίτια τους με πιο πράσινες εναλλακτικές λύσεις, η DREM παρέχει ψηφιακούς αλγόριθμους τιμολόγησης, εικονικές επισκέψεις στο σπίτι και μια αγορά για τους εγκαταστάτες, ώστε να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της προσιτής θέρμανσης του σπιτιού.

Τώρα η νεοφυής επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 2022 από τους Babak Tighnavard, Hannes Palm και David Sennerlöv, κάνει ένα διάλειμμα για τα σύνορα, καθώς βλέπει δυνατότητες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που στερούνται αντλιών θερμότητας.

“Η χρηματοδότηση σε αυτό το στάδιο αποτελεί σημαντική ώθηση για την DREM. Ψηφιοποιούμε και εξορθολογίζουμε τις εγκαταστάσεις σε μια εποχή που οι άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια, καθώς οι τιμές αυξάνονται, και ταυτόχρονα θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη για το περιβάλλον και την ενεργειακή τους κατανάλωση. Στη Σουηδία, ο αριθμός των εγκατεστημένων αντλιών θερμότητας ανά νοικοκυριό είναι περίπου 50%, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη ο αριθμός αυτός είναι κάτω από 10%. Ένας λόγος για τον οποίο τόσο εμείς όσο και οι επενδυτές μας βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες στην επέκταση της DREM πέρα από τα σύνορα της Σουηδίας”, λέει ο Babak Tighnavard, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της DREM.

“Η πλατφόρμα DREM εξορθολογίζει τον κλάδο, έτσι ώστε οι εγκαταστάτες να μπορούν να επικεντρωθούν στην εκτέλεση της πραγματικής εργασίας της εγκατάστασης και όχι να χρειάζεται να ξοδεύουν χρόνο για την απόκτηση πελατών και το μάρκετινγκ του εαυτού τους. Οι δυνατότητες για την ευρωπαϊκή αγορά είναι τεράστιες, καθώς το μοντέλο της DREM εξισορροπεί την έλλειψη εγκαταστατών και διευκολύνει τη μετάβαση των νοικοκυριών”, αναφέρει η Indra Sharma, εταίρος της Peak.

Exit mobile version