Η Edurino συγκεντρώνει 10,5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας ψηφιακής πλατφόρμας μάθησης

Έχει αναφερθεί ότι αντιμετωπίζουμε ένα χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων. Καθώς ο κόσμος μας έχει γίνει όλο και πιο ψηφιακός, χρειαζόμαστε ανθρώπους με τεχνολογικές δεξιότητες και τεχνογνωσία για να συμβαδίζουν με την καινοτομία, να συμβαδίζουν με την τεχνολογική ανάπτυξη και να συνεχίσουν να προχωρούν τα πράγματα προς τα εμπρός.

 

Η διδασκαλία ψηφιακών δεξιοτήτων στην επόμενη γενιά αποτελεί βασικό μέρος της διασφάλισης ότι μπορούμε να συμβαδίσουμε. Δεδομένου ότι σε 10 χρόνια τα παιδιά μας πιθανότατα θα εργάζονται σε θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν ακόμη, απαιτείται μια νέα εποχή ψηφιακής εκπαίδευσης. Στόχος είναι να την προσφέρει η Edurino, μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Μόναχο, η οποία δημιουργεί μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης για παιδιά και μόλις εξασφάλισε νέες επενδύσεις για να αναπτυχθεί.

 

Λεπτομέρειες χρηματοδότησης

Η Edurino ιδρύθηκε το 2021 και έγινε γρήγορα μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις της Γερμανίας. Η Franziska Meyer και η Irene Klemm ξεκίνησαν την εταιρεία με αποστολή να προσφέρουν στα παιδιά μια ασφαλή εισαγωγή στην ψηφιακή μάθηση μέσω της μαγείας των παιχνιδιών.

 

Το Edurino παρέχει στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αποτελεσματικά και ελκυστικά εργαλεία για να καθοδηγήσουν τα παιδιά κατά τα διαμορφωτικά χρόνια της φυσικής και ψηφιακής τους ανάπτυξης. Προσφέρει ένα υβριδικό σύστημα μάθησης.

 

Η πλατφόρμα συνδυάζει μια εφαρμογή μάθησης με αναλογικές φιγούρες παιχνιδιού και μια εργονομική γραφίδα. Για να προετοιμάσει τα παιδιά για τον ψηφιακό (εργασιακό) κόσμο του αύριο, το Edurino επεκτείνει τις κλασικές σχολικές ικανότητες της ανάγνωσης, της γραφής και της αριθμητικής με τα μαθήματα STEM και πέρα από αυτά στις βασικές ικανότητες που απαιτούνται για την επιτυχία στον 21ο αιώνα – για παράδειγμα, τη λογική σκέψη, τον προγραμματισμό, τις φυσικές επιστήμες, τη δημιουργικότητα και τον γραμματισμό στα μέσα ενημέρωσης.

 

Κοιτάζοντας μακροπρόθεσμα, η νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Μόναχο θέλει να υποστηρίξει τους μικρούς μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους διαδρομής μέσω μιας εξατομικευμένης πλατφόρμας μάθησης που ταιριάζει στον 21ο αιώνα.

 

Τώρα που ξεκίνησε στην περιοχή DACH, περισσότερα από 100 χιλιάδες προϊόντα Edurino έχουν πωληθεί σε οικογένειες και η υβριδική ιδέα μάθησης για ψηφιακά μαθήματα προσχολικής ηλικίας χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 160 εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η Edurino μετρά επίσης συμφωνίες με περισσότερους από 10 σημαντικούς συνεργάτες λιανικής πώλησης και ηλεκτρονικά καταστήματα στην περιοχή DACH. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται γνωστές αλυσίδες λιανικής πώλησης βιβλίων, ηλεκτρικών ειδών και παιχνιδιών, όπως η Media Markt, η Saturn, η Müller, η Thalia και η My Toys.

 

Το σχέδιο τώρα είναι να επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Exit mobile version